Novosti

Politika

Spavači u napadu

Događaji u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb Zapad pokazali su da "spavača" ima i na nižim razinama vlasti, ali i da je HDZ krenuo u predizbornu kadrovsku ofenzivu

Large pxl 190515 10702347

(foto Željko Lukunić/PIXSELL)

Događaji u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb Zapad, gdje je zahvaljujući glasu jednog prebjega, Zdenka Gržina, koalicija na čelu s Možemo! izgubila većinu pa njome sada upravljaju vijećnici HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365, pokazali su da "spavača" ima i na nižim razinama vlasti, ali i da je HDZ krenuo u predizbornu kadrovsku ofenzivu.

Na lokalnim izborima 2021. godine Možemo! i SDP osvojili su deset mandata, jedan više od opozicije, ali sada je došlo do obrata.

- Gržin je sabotirao odluke pa je na 80 posto sjednica bio suzdržan ili protiv. Uvijek sam se zalagala da se donese stavka da članovi koji u toku mandata odu iz stranke na čijoj su listi ušli u vijeće moraju odstupiti po službenoj dužnosti i da na njihovo mjesto treba doći sljedeći sa liste. Ali nije sve ni u zakonu i statutu, postoji nešto što se zove čisti obraz - rekla je vijećnica Možemo! Gordana Pasanec.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da Možemo! ima 650 vijećnika, pa pretrčavanje nije uznemirujuće jer je to još uvijek manje od jedan posto vijećnika.

Zagrebački HDZ odavno vrbuje po mjesnim odborima i gradskim četvrtima, u brojnim sredinama prelaze im vijećnici iz drugih stranaka. Sam Gržin pravda se da je iz Možemo! izišao i da je nezavisni vijećnik postao prije skoro dvije godine pa da ne može biti govora o pretrčavanju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više