Novosti

Društvo

Reagiranje: Rigorozno se držimo propisa

"Ministarstvo zdravstva je pozdravilo nazočnost predstavnika Veleposlanstva SAD-a, koji je doista pružio pomoć u prevođenju jednom od predstavnika američke tvrtke. Stvar je i politike i načela da se rigorozno pridržavamo svih pravila i propisa koje je postavila Vlada Hrvatske", stoji u reagiranju američkog Veleposlanstva 

Large more

U povodu članka novinarke Novosti Nataše Škaričić objavljenog 11. srpnja na portalu Novosti pod naslovom "Amerikanci kontroliraju nabavu onkološke opreme u Hrvatskoj" i u 1230. broju Novosti od 14. srpnja pod naslovom "Beroš pod monitoringom", reagiralo je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu. Njihovu izjavu u nastavku donosimo u cijelosti:

"Povodom članka o nabavi onkološke opreme u Hrvatskoj, objavljenog u tjedniku Novosti od 11. srpnja, Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu oštro opovrgava pogrešne tvrdnje o navodnim 'ilegalnim' aktivnostima osoblja Veleposlanstva SAD-a. Ministarstvo zdravlja organiziralo je predmetni sastanak u sklopu javnih prednatječajnih savjetovanja s potencijalnim dobavljačima. Svrha ovakvih konzultacija je povećati transparentnost i pravednost postupka javne nabave. Ministarstvo je pozdravilo nazočnost predstavnika Veleposlanstva SAD-a, koji je doista pružio pomoć u prevođenju jednom od predstavnika američke tvrtke. Stvar je i politike i načela da se rigorozno pridržavamo svih pravila i propisa koje je postavila Vlada Hrvatske. Sve suprotne tvrdnje su netočne i neodgovorne."

* Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više