Novosti

Politika

Predstavljanje kandidata za Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba

Ususret izborima za vijeća nacionalnih manjina, u zagrebačkom kazalištu Vidra će se u utorak 23. aprila s početkom 18 sati predstaviti kandidati SNV-a za zagrebačko vijeće

3exec760gbwvmk78r3o238j0bfn

Ususret izborima za vijeća nacionalnih manjina, u zagrebačkom kazalištu Vidra (Draškovićeva 80) će se u utorak 23. aprila s početkom 18 sati predstaviti kandidati Srpskog narodnog vijeća (SNV) za Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Kako bi se što bolje zastupali interesi srpske zajednice u Zagrebu, vodilo se računa da se na listi nađe dovoljan broj žena, mladih i visokoobrazovanih. Listu SNV-a čini 25 kandidata, a uz Sašu Miloševića, dosadašnjeg predsjednika zagrebačkog VSNM-a i Milorada Pupovca, predsjednika SNV-a, na njoj se nalaze: Paulina Arbutina, Dejan Jović, Tatjana Vukobratović Spasojević, Jovan Vejnović, Mile Miljuš, Boris Milošević, Miroslav Medaković, Stojan Latinović, Nataša Desnica-Žerjavić, Aneta Vladimirov, Nenad Jovanović, Dejan Karapandža, Milan Miočinović, Nada Komljenović, Zdravko Kerkez, Željko Ciganović, Bogdanka Srdić-Vulpe, Nikola Lunić, Vera Milovanović Gedošević, Borivoj Dovniković, Daliborka Dakić Korać, Mirko Sužnjević i Slavka Beljak.

Pored predstavljanja rada zagrebačkog vijeća u proteklom periodu te ciljeva za naredne četiri godine, okupljene u Vidri očekuje prigodni kulturno-umjetnički program.

Podsjetimo, izbori za vijeća nacionalnih manjina održat će se u nedjelju 5. maja. Kako bi glasali na njima, morate biti upisani kao pripadnici određene manjinske zajednice. Zato već sada u službi za opću upravu ureda državne uprave u županijama i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom možete provjeriti jeste li na spisku. Rok za potencijalni ispravak je 24. aprila.

Na sljedećem linku možete pronaći popis biračkih mjesta koja će biti otvorena u Zagrebu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više