Novosti

Politika

Kajtazi: Manjine moraju ostati zajedno

Zastupnici nacionalnih manjina samo zajedno mogu dati do znanja jačinu koju smo do sada imali i koju želimo i dalje održati, kazao je zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi

Large kajtazi

Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine (foto Nikola Čutuk/PIXSELL)

Nakon komemoracije održane u četvrtak u znak sjećanja na stradanje grupe od preko 40 Roma i Sinta u Hrastini, kraj Zaprešića, koje su 1945. godine ubili luburićevci, upitali smo zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija o stavu oko slaganja saborske većine.

- Nastojat ćemo da budemo jedinstveni kao što smo se dogovorili prije nekoliko dana i kao što smo svih ovih osam godina bili jedinstveni. Samo ćemo na takav način dati do znanja jačinu koju smo do sada imali i koju želimo i dalje održati – kazao je Kajtazi.

- Ako se budemo rascijepili kao što neke stranke žele, onda ćemo imati manju težinu. Manjinci imaju jako dobar zajednički operativni program, ali ako ne budemo zajedno od toga neće biti ništa – objasnio je.

Kajtazi je komentirao i izjave predsjednika Židovske općine Zagreb Ognjena Krausa koji je njega i Milorada Pupovca prozvao zbog nedovoljne upornosti oko kaznenog, a ne samo prekršajnog kažnjavanja ustaškog pozdrava.

– Kraus ne primjećuje da nitko, osim mene koji sam predstavnik i židovske manjine i Pupovca, o tome nije govorio u tolikoj mjeri u Saboru i na koalicijskim sastancima. Upravo zahvaljujući nama došlo je do povećanja kazni - kazao je Kajtazi.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više