Novosti

Politika

Predstavljanje ‘Biber zbirke’

U razgovoru o novoj zbirci, u četvrtak, 7. juna, u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, sudjelovat će spisateljice Tatjana Gromača, Lejla Kalamujić i Milica Vučković, te prevoditelj Qerim Ondozi i kritičar Srđan Sandić

6pm3oq3n8tt2c61klo41obvegyw

Predstavljanje nove ‘Biber zbirke’ održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u četvrtak, 7. juna, s početkom u 19.30 sati. Osim organizatora, u razgovoru će sudjelovati spisateljica iz Pule Tatjana Gromača, članica žirija na natječaju Biber 02, Lejla Kalamujić, spisateljica iz Sarajeva, Qerim Ondozi, prevoditelj iz Prištine, Milica Vučković iz Beograda, dobitnica prve nagrade, te Srđan Sandić, književni kritičar iz Zagreba. Razgovor će voditi Aneta Lalić.

Drugi natječaj ‘Biber’ za kratku priču, na temu pomirenja, raspisan je u januaru 2017. godine. Na natječaj je stiglo 385 priča na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, crnogorskom i srpskom jeziku. U žiriju su bili Faruk Šehić, Kim Mehmeti i Tatjana Gromača. Prvu nagradu dobila je priča ‘Jedu ljudi i bez nogu’, autorice Milice Vučković iz Beograda, drugu nagradu dobila je priča ‘Čiko Zav’, autorice Dženete Rovčanin iz Sarajeva, a treću priča ‘Семејството на чичко Аки’ (Obitelj strica Akija), autorice Anuške Minovske iz Skoplja. Izabrano je 25 priča koje su objavljene u zbirci ‘Biber 02’. Zbirka je dostupna na internetskoj stranici (http://biber.nenasilje.org).

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više