Novosti

Kultura

Potresna trilogija

U prostorijama osječkog pododbora SKD-a Prosvjeta predavanje o srpskoj književnici Ljiljani Habjanović Đurović održala ga je profesorica Jadranka Radošević

Large informator potresna %c4%87irilica

Predavanje je održala profesorica Jadranka Radošević

U prostorijama pododbora SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, održano je osmomartovsko predavanje o književnici Ljiljana Habjanović Đurović, a održala ga je profesorica Jadranka Radošević, savetnica za srpski jezik.

O Ljiljani Habjanović Đurović, značajnoj srpskoj književnici, sve se zna pa je dovoljno samo spomenuti je reč o najčitanijem i najtiražnijem piscu koji stvara na srpskom jeziku u zadnjih 20 godina. Napisala je 14 knjiga duhovne i svetovne prirode. Dobitnica je niza nagrada i priznanja poput Vukove nagrade, nagrade Simo Matavulj i Vidovdanske nagrade.

Prof. Radošević je predstavila porodičnu trilogiju "Ženski rodoslov", "Ana Marija me nije volela" i "Naš otac". Trilogija je pisana prema stvarnim događajima, u kojima spisateljica opisuje svoj život. "Naš otac" je potresna i istinita priča o ocu i kćeri koji su se sreli prvi put posle 43 godine. Sa njom su bile njene uspomene. Sa njim njegova kći iz drugog braka. Taj susret doneo je konačno razrešenje njihove životne drame.

Nadahnuto predavanje putem prezentacije trajalo je nešto duže nego što je uobičajeno, ali unatoč tome kod prisutnih je držalo pažnju svo vreme.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više