Novosti

Kronika

Пeтрoвдaнски збoр у Зaлужници

У Врхoвинaмa сe увeликo oбaвљajу припрeмe зa joш jeдну прoслaву Пeтрoвдaнa у Зaлужници кojи сe и oвe гoдинe oдржaвa 12. jулa у oргaнизaциjи СKД Прoсвjeтa

U Vrhovinama se uveliko obavljaju pripreme za još jednu proslavu Petrovdana u Zalužnici koji se i ove godine održava 12. jula u organizaciji SKD Prosvjeta. Zahvaljući uloženom trudu i dobroj organizaciji proteklih godina ovo je postao jedan od najvećih zborova na povratničkim područjima u Republici Hrvatskoj. Dugo će se pamtiti da je upravo na ovom zboru prije dvije godine zapjevala i kraljica narodne muzike Lepa Lukić.

Za ovu godinu pripremljen je i bogat kulturnoumjetnički program, te nastup poznatih imena sa estrade kao što su Ćana, Ljuba Lukić, Preldžije, Savo i Ljubiša, Zoran Lukić i mnogi drugi.

Baš na ovaj dan i novootvoreno predstavništvo Agromehanike iz Boljevca koje se bavi uvozom i prodajom poljoprivredne mehanizacije u Zalužnici održava svoju prezentaciju proizvoda pa manifestacija pored kulturne dobija i gospodarsku dimenziju. Tim povodom u Vrhovine stiže kompletna uprava te srpske firme, ali i regionalni direktor za Evropu Indijske kompanije ‘Sonalika’ jedne od tri najpoznatije u svijetu po proizvodnji traktora i poljoprivredne mehanizacije. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da za Petrovdan posjete Zalužnicu kod Vrhovina.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više