Novosti

Društvo

Evo kako možete pomoći obitelji Jovanović

Ako možete donirati novac potreban za iznajmljivanje stana Jasminki i Loreni Jovanović, koje su u ponedjeljak navečer deložirane iz svog doma u centru Zagreba, možete se obratiti Zoranu Pusiću

Large large deo1

Lorena i Jasminka Jovanović u privremenom smještaju (foto Goran Borković)

S obzirom da smo nakon objave teksta "Zbog 10 tisuća kuna Jovanovići deložirani iz centra Zagreba", primili više pitanja čitalaca na koji način mogu pomoći Jasminki i Loreni Jovanović, to možete učiniti tako da se obratite predsjedniku Antifašističke lige Republike Hrvatske Zoranu Pusiću, koji duže od tri desetljeća neumorno pomaže ljudima koji se nađu u nevolji. Kontakt adresa je zoran.pusic44@gmail.com.

Podsjetimo da se obitelj Jovanović našla u ponedjeljak navečer na ulici nakon što je ovrhovoditelj proveo odluku suda i deložirao ih iz donedavno njihovog stana smještenog u širem centru Zagreba. Povod je bila tužba stanara zgrade koji su Jovanoviće tužili zbog neplaćanja pričuve u iznosu od 10 tisuća kuna. S obzirom da je Jasminka duže od 20 godina korisnica zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb od 1,2 tisuće kuna mjesečno, nije uspijevala platiti sve račune. Stan je prodan, a obitelj iseljena. Premda je dug bio nizak, a uz to je Lorena krajem prošlog tjedna dobila temperaturu, zbog koje joj je – zajedno s majkom – liječnica odredila samoizolaciju i naložila testiranje na koronavirus, sud i ovrhovoditelj nisu imali razumijevanja i nisu željeli odgoditi deložiranje.

Kako privremeni smještaj koji su Jovanovićima osigurali Srpsko narodno vijeće i Srpski demokratski forum, nije trajno rješenje, na računu Antifašističke lige prikupljat će se novac potreban prije svega za iznajmljivanje stana za samohranu majku i njenu kćer. Do sada se, kaže Pusić, javilo više od 50 ljudi koji žele financijski pomoći nesretnoj obitelji i još barem toliko na druge načine.

Cilj je iznajmiti stan barem do travnja iduće godine, odnosno dok obitelji ne sjedne ostatak novca od prodaje stana iz kojeg su deložirane nakon što se namire vjerovnici ili Grad Zagreb ponudi mogućnost stanovanja po povlaštenoj najamnini.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više