Novosti

Kronika

Održana sjednica Predsjedništva SNV-a

Funkciju dosadašnjeg predsjednika Borisa Miloševića preuzimaju njegove zamjenice, Aneta Vladimirov i Dragana Jeckov, sve do izborne skupštine koja je sazvana za 5. septembar

1h2llwpgrn0geu3e0t00l01jc3y

Danas je u Zagrebu održana sjednica Predsjedništva Srpskog narodnog vijeća na kojoj je usvojena ostavka Borisa Miloševića, dosadašnjeg predsjednika te organizacije. S obzirom na Miloševićevo preuzimanje dužnosti potpredsjednika Vlade RH, on smatra da je jedini logičan potez da mjesto prepustiti nekome tko će se moći posvetiti radu u SNV-u.

- S mjesta predsjednika SNV-a odlazim nakon samo godinu dana mandata. Taj period su bilježile kriza i epidemija koronavirusa koja je zaustavila veliki broj dobrih programa i moje intenzivnije bavljenje samom organizacijom. S druge strane, upravo nas je to potaknulo da odradimo značajan posao humanitarnog karaktera na terenu, što je prepoznao veliki broj ljudi kojima smo pomogli. Ponosan sam na našu reakciju i sretan sam što smo s akcijama nastavili i nakon što su mjere popustile. Raduje me što je u mom mandatu pokrenuto nekoliko projekata, prije svega osnivanje kulturnih centara u Rijeci i Osijeku. Najviše žalim što nismo uspjeli realizirati projekt rodne kuće Sime Matavulja u Šibeniku - rekao je Milošević.

Funkciju predsjedavajućeg preuzimaju njegove zamjenice, Aneta Vladimirov i Dragana Jeckov, sve do izvještajne i vanredne izborne skupštine koja ja sazvana za 5. septembar 2020.

Vladimirov je izjavila da su pripreme skupštine u toku i u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Rekla je da će se sa strateškim odlukama pričekati do izbora novog rukovodstva te da se u narednom periodu neće raditi ništa krucijalno. Sve što SNV planira napraviti preko ljeta, odvijat će se po dosadašnjoj ustaljenoj praksi, rekla je Aneta Vladimirov.

Predstojeće komemoracije i obilježavanje godišnjica koje su važne za Srbe u Hrvatskoj ove godine se će održati u drugačijem izdanju uslijed pandemije koronavirusa. Do kraja jula održat će se komemoracije u Banskom Grabovcu i Glini te će se obilježiti Dan ustanka u Srbu. Ovogodišnja komemoracija za žrtve ‘Oluje’ održat će se u Dvoru.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više