Novosti

Kronika

Никoљдaнскa пoдjeлa пaкeтићa

Виjeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe Пoжeшкo-слaвoнскe жупaниje пoвoдoм Свeтoг Никoлe oргaнизирaлo je пoдjeлу 220 пaкeтићa дjeци с пoдручja циjeлe жупaниje

Large nikola

(foto Stefan Tomašević/ATAImages/PIXSELL)

Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, na čelu s predsjednikom Nikolom Ivanovićem, 18. i 19. decembra povodom praznika Svetog Nikole organiziralo je podjelu 220 paketića djeci s područja županije. Shodno epidemiološkoj situaciji nije bilo okupljanja i prigodnog darivanja djece, već su se pokloni dijelili tako reći na kućnim vratima.

- Na praznik Svetog Nikole razvio se običaj darivanja djece i mladih, pa ih nismo htjeli zakinuti ni ove godine. Ovo je prva akcija darivanja djece koja je pokrila cjelokupnu županiju i izuzetno smo zadovoljni brzo obavljenom podjelom od kuće do kuće od Čaglina do Lipika uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera - izjavio je za Novosti Ivanović.

- Iako smo podjelu provodili uz minimalan kontakt, bilo je predivno vidjeti radost djece koju ne može zabilježiti niti jedna fotografija. Zato se nadam da ćemo dogodine ovu akciju nastaviti uz okupljanja u našim crkvama i na našim manifestacijama - rekao je.

Ostavio je mogućnost da aktivisti tokom dva dana podjele možda nisu došli baš pred svaku kuću, ali da svakako žele da svako dijete dobije paketić, zbog čega je cilj napraviti što temeljitiji popis za sljedeće akcije. Iduća se planira za Svetog Savu, ako ne bude mogućnosti okupljanja na Svetosavskim akademijama, naglasio je Ivanović.

Podjela paketića je dio projekta koji provodi županijsko VSNM, a sufinancirana je sredstvima Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više