Novosti

Kronika

Вeликoгoрички Св. Никoлa

Грaдскo Виjeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe у Вeликoj Гoрици oбиљeжилo je свoj дaн и крсну слaву

Gradsko Vijeće srpske nacionalne manjine u Velikoj Gorici obilježilo je svoj dan i krsnu slavu, Sv. Nikolu. Skupu su prisustvovali predsjednici VSNM-a Zagrebačke, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije: Dragiša Pilipović, Milan Mirčetić i Branko Dulikravić, kao i šef ureda SNV-a Branko Jurišić, jedan od koordinatora SNV-a Rade Kosanović, konzul u ambasadi Srbije u Zagrebu Nenad Maričić, predstavnica grada Velike Gorice Mirjana Pontoni, brojni predsjednici i članovi općinskih i gradskih manjinskih vijeća.

- Ovdje su se okupili iskreni prijatelji našeg Vijeća - rekao je predsjednik gradskog VSNM-a Dragoljub Geratović, ističući brojne kontakte i suradnju te organizacije sa SNV-om i drugim manjinskim vijećima.

- Očekujemo da u 2018. ta suradnja bude nastavljena i poboljšana - rekao je Geratović i dodao da velikogorički VSNM dobiva veliku pomoć gradskih vlasti.

Jurišić je naglasio dobru organiziranost i kompaktnost manjinskih vijeća sjeverozapadne Hrvatske, ističući da bi bilo dobro da takva suradnja među vijećima postoji i u drugim dijelovima zemlje.

- Možemo biti zadovoljni proračunom za 2018. i očekujemo da se i u narednoj godini omogući daljnji razvoj naše zajednice - rekao je on.

Kosanović je govorio o značaju dobre međusobne suradnje manjinskih vijeća, kao i suradnje sa SNV-om koje im pruža značajnu pomoć.

- Biti predsjednik vijeća u sredinama sa srpskom većinom mnogo je lakše nego tamo gdje su Srbi manjina, kao u Velikoj Gorici, i gdje su suočeni s ograničenjima, koliko god lokalne vlasti bile susretljive - rekao je Kosanović.

Prisutnima su se obratili i konzul Maričić, Mirjana Pontoni, kao i više predsjednika manjinskih vijeća, nakon čega je Geratović podijelio zahvalnice institucijama i pojedincima za dugogodišnju suradnju. Zahvalnice su dobili Grad Velika Gorica i Mirjana Pontoni, Rade Kosanović, VSNM Varaždinske i Bjelovarsko bilogorske županije, kao i vijeća Koprivnice, Varaždina, Križevaca i Sokolovca.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više