Novosti

Kronika

Mузикa живи

Пoдoдбoр СKД Прoсвjeтa Oсиjeк пoзивa у Mузичку сeкциjу: "Жeљa нaм je дa сe у рaд укључe сви oни кoje зaнимa глaзбa, бeз oбзирa нa нaциoнaлну припaднoст", кaжe прoфeсoр Здeнкo Чикaрa

Large 3

Zdenko Čikara (u sredini) predsednik pododbora Osijek

Iako pododbor SKD-a "Prosvjeta" iz Osijeka zbog pandemije korona virusa mnoge od predviđenih programa nije uspelo ostvariti, to članove nije pokolebalo. O tome najbolje govori njihova želja da u sklopu Muzičke sekcije okupe čak tri starosne grupe. Muzička sekcija osnovana je krajem prošle godine, a voditeljica je profesorica klavira Jelena Ajduković, magistra muzike, zaposlena u Muzičkoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima.

- Među ponuđenim sadržajima bit će dječje pjesme za najmlađe, izvorne narodne, starogradske i moderne pjesme, svjetovnog i crkvenog repertoara. Želja nam je da se u rad naše Muzičke sekcije uključe svi oni koje zanima glazba, bez obzira na nacionalnu pripadnost - kaže profesor Zdenko Čikara, predsednik SKD Prosvjeta, pododbor Osijek.

U rad Muzičke sekcije, osim zborskog i solo pevanja, žele uključiti instrumentaliste. Iako zbog epidemioloških mera nisu u prilici održavati probe, njihovi članovi vredno se pripremaju za nastupe uvježbavajući tehnike pravilnog disanja, pevanja i sviranja instrumenata, a rade i na produbljivanju znanja o tradicionalnoj muzici srpskih i svetskih autora.

- Mlađu grupu čine djeca u dobi od osam do 12 godina, srednju čine mladi od 13 do 20 godina, a stariju naši članovi kojim imaju više od 50 godina. Svi oni koji bi željeli postati članovi naše Muzičke sekcije dobro su došli, i mogu nam se javiti na broj telefona 097/9225-590 - poziva Čikara.

Muzička sekcija Pododbora Osijek prvi nastup imala je 27. januara na proslavi obeležavanja krsne slave Sv. Save.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više