Novosti

Kronika

25 гoдинa рaдa

Нa рeдoвитoj извjeштajнoj скупштинo кaрлoвaчкoг пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa je нaвeдeнo дa су зa oву гoдину плaнирaнe кoлoниje, трибинe, прoмoциje и излoжбe, a пoдoдбoр би сa зaкaшњeњeм трeбao oбиљeжити и гoдишњицу пoстojaњa

Large 2

Svečanost povodom Dana žena u karlovačkom pododboru

Članovi karlovačkog pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta održali su redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Usvojeni su izvještaji o radu u prošloj godini, financijski izvještaj te plan i program rada za ovu godinu. Izvještaje je podnio predsjednik pododbora Milan Lapčić.

- Važno je napomenuti da su ukupan život pa tako i aktivnost našeg pododbora, bio podređen specijalnim okolnostima života cijele društvene zajednice i našeg članstva, radi poznatih razloga, tj. mjera zbog Covida-19. Iako su mjere bile rigorozne, naš pododbor nije u potpunosti zanemario rad već je učinio i više od očekivanog - kazao je Lapčić. Potom je kronološkim putem nabrojio sve održane aktivnosti, kolonije, tribine, izložbe, promocije, komemoracije koje je pododbor organizirao ili zajedno u saradnji s prijateljskim organizacijama. Tu se posebno ističu Prvi dani antifašizma u Karlovcu, organizirani s više udruženja. Svih tih aktivnosti bilo je nešto manje od 30 dok kao što su večeri s pjesnicima Enesom Kiševićem i Đorđem Nešićem te tribina s režiserkom Danom Budisavljević. Da je sve bilo kako je planirano, bilo bi zabilježeno 35 do 40 događaja ili po jedan svakih desetak dana.

Kada su financije u pitanju pododbor na računu ima još 13.000 kuna, a koliko će dobiti ove godine još nije poznato. Što će od aktivnosti biti ostvareno ove godine također je teško predvidjeti. Planirane su kolonije, tribine, promocije te izložbe. Ove godine pododbor bi sa zakašnjenjem trebao obilježiti dvadeset i petu godišnjicu postojanja, koja je bila u jesen prošle godine (1996. - 2021.).

Kao posebnost Lapčić ističe činjenicu da su sve srpske organizacije, društva i udruženja lani, zahvaljujući SNV-u, uselila u nove zajedničke prostorije pa su tako sada sve na jednom mjestu. Ostaje još za urediti jedan veći prostor kao salu za sastanke.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više