Novosti

Kronika

Međubaranjski šah

Osmočlana penzionerska delegacija iz Belog Manastira otputovala je u mjesto Majš u mađarskom dijelu Baranje gdje su odmjerili snage s mađarskim prijateljima

8u1t3b0ks90vlhsxbylvmws1e90

Penzioneri iz hrvatskog i mađarskog dijela Baranje u Majšu

Sredinom maja prošle godine u Belom Manastiru održan je šahovski turnir između članova Udruge umirovljenika Grada Belog Manastira sa sjedištem u Ulici dr. Franje Tuđmana 2 – koja ima 25 članova i u kojoj prevladavaju ‘manjinci’ – i penzionera iz Mohača. Ideja za održavanje takvog turnira rodila se u suradnji predsjednika Udruge umirovljenika Nikole Alaice i prof. Branka Mihaljevića, koji je član penzionerske organizacije iz Mohača. Već tada je zakazan revanš-susret nakon godinu dana u Mađarskoj.

Ove godine, dva dana nakon Petrova, osmočlana penzionerska delegacija iz Belog Manastira otputovala je u mjesto Majš u mađarskom dijelu Baranje, koje je zračnom linijom udaljeno od Belog Manastira 15, a cestom skoro 30 kilometara. Turnir je održan povodom dana sela na igralištu mjesnog nogometnog kluba ‘Majši Tančič’, a domaćin Belomanastircima bio je Antal Maus, penzionirani učitelj iz Majša njemačke nacionalnosti.

S mađarskim penzionerima šahovske figure ukrstili su Ivan Hering, Lajoš Kodila, Marko Marjanović, Tomislav Ralević i Svetozar Vakanjac, a u delegaciji su još bili Nikola Alaica, Rade Buha i Stanoja Dadić. Kao ni prošle godine, ni na ovom turniru rezultat nije bio primaran, važnije je bilo druženje i održavanje kontakata između Baranjaca koji žive u dvije susjedne države. U to ime domaćini su goste počastili osvježavajućim pićima i ručkom.

Udruga umirovljenika Grada Belog Manastira u svom planu rada zacrtala je još jedno putovanje u Mađarsku i to u Sentandreju kod Budimpešte krajem oktobra ove godine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više