Novosti

Društvo

Katran i perje: Rakijada u Parizu

Šukerova prirođena elokvencija eskalirala je nakon susreta s Turskom. Pred podjednako pobjednički opijenim TV reporterom, predsjednik HNS-a je priznao da je već strusio dva viskija

G0r04sheqy269865r4hotst3byt

Davor Šuker (foto Davor Javorović/PIXSELL)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ponovo oduševljava javnost, što je i red s obzirom da se odigrava Evropsko nogometno prvenstvo. Prošlog tjedna, bivši superstar u kopačkama i hobistički numizmatičar uspješno je obavljao dužnost na koju je lansiran kao satelitsko tijelo što uspješno kruži u orbiti Zdravka Mamića. Šuker je uspješno odbio traženje Inicijative mladih za ljudska prava, francuske udruge SOS Racisme i Europskog antirasističkog pokreta da se na stadionima u Francuskoj uoči utakmica hrvatske momčadi ne izvodi neslužbena himna reprezentacije, Thompsonova ‘Lijepa li si’. U ovoj popularnoj nacional-folk pjesmi veliča se propala tvorevina Hrvatska zajednica Herceg – Bosna, dok je MP Thompson poznat po činjenici da koncerte otvara ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’. Politkomesar Šuker je odlučno reagirao na ovakve prigovore.

”Lijepa li si’ je omiljena pjesma među navijačima, kao što je i među igračima. U pjesmi ne postoji ništa sporno i dok sam na čelu Hrvatskog nogometnog saveza sigurno neću dopustiti da se ovakvim ucjenama i pamfletima, navijačima i igračima uskraćuje pjesma koju žele slušati.’ Glasnogovorništvo HSN-a se tom prilikom u priopćenju pojadalo da je u više navrata bilo prisiljeno dokazivati kako se ‘radi o pjesmi u kojoj nema niti grama mržnje, netolerancije i isključivosti’.

Shodno tome, ovaj napjev je zagrmio iz tisuća grla na pariškom Parku prinčeva uoči susreta s Turskom, dok je Davor ‘The Brand’ Šuker nastavio uveseljavati javnost patetičnim provalama. Njegova prirođena elokvencija eskalirala je osobito nakon susreta. Pred podjednako pobjednički opijenim TV reporterom Dragom Ćosićem, Šuker je priznao da je već bio strusio dva viskija, ‘iako viski nikad ne pije’.

Potom je savjetovao igrače kako da postignu uspjeh poput onog iz 1998. U svom govoru, za kojeg se ozbiljno sumnja da su ga nadahnula gospoda Jack Daniels, Glenfiddich, Jameson, Johnny Walker i Jim Beam, gospodin predsjednik HNS-a najmanje pet do sedam puta spomenuo je riječ ‘ponizno’.

- Poniznim igračima i navijačima želim ponizno poručiti da ostanemo ponizni skromni i ponizni. Nismo još ništa postigli, idemo ponizno utakmicu po utakmicu. Ponavljam prvi put, ponizno te drugi put, također ponizno, istaknuo je krajnje ponizno Davor Šuker. Ako ništa, čovjeku valja vjerovati u ovoj oblasti jer je disciplinu samoponižavanja sjajno istrenirao u svojoj satelitskoj orbiti.

‘Katran i perje’ se ponizno pridružuju čestitkama na pobjedi u Parizu, nazdravljajući autohtonom kordunaškom brljom. Hik. Štuc.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više