Novosti

Društvo

Katran i perje: Para k’o Džajić

Porezna uprava istražuje način na koji je briljantni taktičar i gospodarstvenik Šuker posudio siću od 12 milijuna kuna ne bi li svom gazdi Zdravku Mamiću platio jamčevinu za izlazak iz pritvora. Bivša zlatna kopačka nije se udostojala platiti porez na ovolike pare, a lovu je pribavila od jednog - kockara

U9aibfmmvwelahihqkob5p50uaa

Davor Šuker  (foto Igor Kralj/PIXSELL)

Novi sukob između dvorova trese same temelje hrvatske državnosti, suverenosti te opstojnosti. Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, najdraža navijačica nogometne reprezentacije i ponosna vlasnica revolucionarnog gadgeta domaće proizvodnje – malog elektroničkog detektora za otkrivanje orjunaša na tribinama – sapuna stolicu predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru.

Na prošlotjedni susret s novim predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom predsjednica bivšeg centarfora nije ni pustila. Uz blistav sastavak iz trećeg razreda (nogomet je za mene ljubav, nogomet je ponos, nogomet za mene znači zajedništvo i domoljublje), pozvala je tom prilikom na borbu protiv nasilja na tribinama. Ujedno je naglasila – pazi sad ovo – da ‘te borbe nema ako se budemo bavili samo posljedicama, a ne uzrocima devijantnog ponašanja, jer se nogomet igra za navijače’. Zdrug dvorskih dopisnika konsekventno je zaključio da je Kolindi pun kufer Šukera, pa su u tom smislu odmah poletjeli brejking njuzovi. Šuker je pak promrmljao kako ima dojam da KGK nije na strani Nogometnog saveza.

Posve slučajno, već dan nakon predsjedničinog istupa ispostavilo se da politički nezavisna Porezna uprava istražuje način na koji je briljantni taktičar i gospodarstvenik Šuker posudio siću od 12 milijuna kuna ne bi li svom gazdi Zdravku Mamiću platio jamčevinu za izlazak iz pritvora. Bivša zlatna kopačka nije se udostojala platiti porez na ovolike pare, a lovu je pribavila od jednog – kockara. Poreznici otkrivaju da su prihodi devijantnog nogometnog dužnosnika u debelom nerazmjeru s potrošnjom i da je dužan šest milijuna godišnjeg poreza. Neeee, to nema veze s mozgom, reagirali su iz HNS-a, jer da Šuker ima para k’o Džajić, još otkako je igrao za čitavu nisku najvećih svjetskih klubova, uključivši West Ham i München 1860.

- Protiv HNS-a se vodi specijalni rat! - objavljeno je uobičajeno poltronski od oficira za odnose s javnošću HSN-a, koji su očito marljivo pohađali satove Općenarodne obrane i društvene samozaštite tokom nenarodnog jugokomunističkog režima.

Sirotog Šukera, koji je koliko jučer sigurno lebdio u satelitskoj orbiti svemoćnog Zdravka Mamića, verbalno je išamarao i čelnik UEFA-e, koji mu je nasapunao nos da je hrvatski nogomet u banani zbog nasilja, katastrofalnih stadiona i neprestanog niza afera u koje su umočeni gazde domaćeg nogometa, pa sve omraženijoj reprezentaciji prijeti izbacivanje iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Po svemu sudeći, ionako u narodu omiljen Šuker teško će preživjeti sapunske napade sa svih strana.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više