Novosti

Politika

Katran i perje: Majmunisanje

Veličanstveni rezultati suradnje SDP-a i američkog stručnjaka za odnose s javnošću: Na Braunov neimarski rad trošilo se oko 36.000 eura mjesečno plus sića za smještaj i papicu, a bilo je s njim i još najmanje dvoje stručnih suradnika

Cg5lfukoedbb6u7d6i9tjh2u0dh

Alex Braun (foto Facebook)

Ono što je ostalo od Socijaldemokratske partije Hrvatske ovih dana našlo se pod lupom Državne revizije, koja je otkrila da je Zoran Milanović sve pare spisk’o kod Alexa Brauna u disko. Kupovanje pameti od čuvenog američkog stručnjaka za odnose s javnošću koštalo je SDP 4,6 milijuna kuna, ali je stranka, unatoč ovoj proračunskoj rupetini, dobila tzv. bezuvjetno mišljenje revizije - to bi imalo značiti da su im financije na mjestu, iako se čak i okorjelim stranačkim insajderima čini posve suprotno.

Na Braunov neimarski rad trošilo se oko 36.000 eura mjesečno plus sića za smještaj i papicu, a bilo je s njim i još najmanje dvoje stručnih suradnika. Braun međutim još nije poslao službene ugovore s pečatom svoje tvrtke, pa se ne zna je li ovdje djelovao tek honorarno i usput se dobro zabavljao po zagrebačkim hotelima. Stoga ne čudi da je ovih dana na Fejsbuku objavio fotku na kojoj se na godišnjem, negdje u predjelima Amazone, igra s malim majmunčićem, jer je očito da je iskustva u ovoj dopadljivoj razbibrizi stjecao diljem svijeta. Iz krhotina negdašnjeg SDP-a, za koji se osnovano sumnja da nakon vladavine Davora Bernardića neće ostati ni ostaci ostataka, brane se da je rejting stranke u Braunovoj eri narastao 7,1 posto. No to im nije pomoglo da na izborima pobijede ni jednog Tomislava Karamarka. U SDP-u ne objašnjavaju zašto su do sada izjavljivali da je na Brauna bilo potrošeno četiri puta manje, ali neimenovani izvori ponavljaju staru poltronsku mantru - ‘nismo znali, nismo znali’.

Tu nije kraj pijanom trošenju u eri Zorana Milanovića. Ispostavilo se da je stranka na račune drugih propagandista i oglašivača istovarila oko devet milijuna kuna. Spominju se razvikane reklamne tvrtke kao što su Bruketa & Žinić. Stoga, ukoliko želi zadržati svojih pedesetak zaposlenika, SDP mora: a) nekima dati pedalu, b) smanjiti plaće ili c) oboje. Također preostaje napokon utjerati golem dug od 15 milijuna kuna zbog neplaćanja članarine, jer očito je da članovi stranke prakticiraju sve čudnije hobije. Na izborima na kojima su izabrali Bernardića - što je samo po sebi prava umjetnost - pojavila se tek polovica članova. Ostale očito zabole za sve, pa ne plaćaju ni pišljivih dvadesetak kuna mjesečno, odnosno samo pet za penzionere i kunu za nezaposlene, među kojima je još uvijek i dojučerašnji šef. S obzirom na stanje stranke i virtuozne sposobnosti Milanovićevog nasljednika, prognoze za budućnost su krajnje blistave.

Nakon odmora s majmunima, Alex Braun krenut će na novi posao u nadasve uglednoj, prestižnoj te moćnoj tvrtki Knickerbocker, koja je prodavala usluge Obami i Hillary, između ostalih.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više