Novosti

Kultura

Izložba ruskih umjetnica u "Prosvjetinoj" biblioteci

U dvorani Biblioteke SKD-a Prosvjeta u Zagrebu u srijedu će se otvoriti izložba slika i nakita "Palitra doživljaja" ruskih umjetnica Svetlane Konvalove Jukica i Tatjane Sokolove

Large sokolova

Svetlana Konovalova Jukica

"Palitra doživljaja" naziv je zajedničke izložbe slika Svetlane Konovalove Jukica i umjetničkog nakita Tatjane Sokolove, koja će biti postavljena u dvorani Biblioteke SKD-a Prosvjeta u Zagrebu, u Preradovićevoj 18/1. Otvaranje je u srijedu, 20. septembra, u 13 sati, a izložene umjetničke slike i nakit mogu se pogledati do 4. oktobra.

Svetlana Konovalova Jukica završila je Filozofski fakultet MGU. M. V. Lomonosova. Zbog svoje strasti prema slikarstvu napustila je nastavničku djelatnost i 1996. godine primila se slikarstva, uglavnom u tehnici ulje na platnu s motivima portreta. Smjer "Akademsko slikarstvo" u uljanoj tehnici (motiv portreta) MGHPA. S. G. Stroganova završila je 2011. i predstavlja se sa serijom uglavnom tih radova. Izlagala je u Moskvi, Rovinju, Puli, Vodnjanu i Čeljabinsku.

Tatjana Sokolova, predsjednica Udruge ruske nacionalne manjine Istarske županije "Ruski dom", diplomirala je na Državnom sveučilištu u gradu Voronežu (Rusija). Više od 25 godina radila je kao direktor Muzeja razvoja radiotehnike. U Pulu se s obitelji preselila 2008. godine, a od 2014. godine bavi se izradom nakita od raznobojnog gajtana, pletene vrpce od svile ili pamuka, što je jedinstvena vrsta primijenjene umjetnosti koja se smatra jednom od najzahtjevnijih i najizazovnijih. Nakit, predstavljen na izložbi "Palitra doživljaja" je unikatan.

Organizator je SARUS Udruga ruske nacionalne manjine u RH, a izložba je sufinancirana sredstvima Savjeta za nacionalne manjine RH.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više