Novosti

Kronika

In memoriam Mane Boca: Uvijek na usluzi građanima

Mane Boca (1952 - 2017) je nesebično pružao pomoć i pokazivao je poseban osjećaj za pomoć najsiromašnijima

E8yoyx1s48fi63i7f5ad5nkiu52

Četvrtog augusta u prijepodnevnim satima, u šumi kod Plaškog, prilikom izvlačenja drva došlo je do prevrtanja traktora kojom prilikom je smrtno stradao 65-godišnji vozač Mane Boca, predsjednik Općinske organizacije SDSS-a u općini Plaški.

Boca je rođen 1952. godine u Ogulinu. Živio je u Plaškom, u naselju Kunić. Završio je Višu kriminalističku školu i radio je u miliciji u Rijeci do devedesetih, a penzioniran je 1992. godine. Vratio se u rodni kraj: otac je dvoje odrasle djece i petero unučad.

- Na prošlogodišnjoj izbornoj skupštini SDSS-a Plaški bio je izabran za predsjednika lokalne organizacije. Bio je izuzetno vrijedan, požrtvovan i čovjek od akcije, vrlo kritičan i dinamičan. Zahvaljujući ponajviše upravo Mani Boci, na njegovu nesebičnom davanju i aktivnom radu u ovom razdoblju od godinu dana za našu zajednicu i Plaški, Općinska organizacija stranke uspjela je na lokalnim izborima ostvariti planirani rezultat - dva vijećnika u Općinskom vijeću i zamjenika načelnika iz reda srpske nacionalne manjine, izjavila je za Novosti Mara Šupica, sekretarka OO SDSS-a u općini Plaški i zamjenica načelnika.

- Sahranjen je u Plaškom na groblju u Međeđak 5. avgusta 2017. Naša mala zajednica izgubila je velikog čovjeka koji je nesebično pružao pomoć svima i pokazivao je poseban osjećaj za pomoć najsiromašnijima, poticao razvoj Plaškog i uvijek bio na usluzi svima - dodala je Mara Šupica.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više