Novosti

Kultura

Филмoви зa Ускрс и Вaскрс

У Вojнићу je и oвe гoдинe oдржaнa двoднeвнa трaдициoнaлнa културнa мaнифeстaциja зa учeникe и учeницe пoд нaзивoм Филмски Ускрс и Вaскрс

Large informator  filmovi  %c4%87irilica

Radionica u Domu kulture Vojnić (foto Kinoklub Karlovac)

U Vojniću je i ove godine održana tradicionalna kulturna manifestacija za učenike i učenice pod nazivom Filmski Uskrs i Vaskrs. Organiziraju je oko katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa, u mjesecu aprilu zajedno Kinoklub Karlovac i Općina Vojnić uz financijski pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Sva događanja i ove godine bila su besplatna za posjetioce i održana su u Domu kulture Vojnić. Program je trajao dva dana, u petak i subotu, a sadržavao je filmske projekcije, edukativnu filmsku radionicu te okrugli stol.

Prvog dana, u petak 12. aprila, od 17 sati je održana radionica snimanja filma mobitelom. Vodili su je student filmske montaže Rudolf Ravbar i koordinatorica Kinokluba Karlovac Lucija Češkić. Od 19 sati i 30 minuta održana je prva filmska projekcija. Prikazan je akcijski triler "Argil: Misteriozni špijun".

Drugog dana, u subotu, prikazan je njemački igrani film "Škola čarobnih životinja 2". Radi se o adaptaciji istoimene knjige nagrađivane dječje autorice Margit Auer, a film je sinhroniziran na hrvatski jezik.

S početkom od 11 sati u Domu kulture je bio održan okrugli stol na temu "Djeca i film u malim sredinama", na kojem su sudjelovali obrazovni i filmski radnici. Bio je otvoren za koje je ova tema zanimala.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više