Novosti

Aktiv

Druga petoljetka

Novi život Aktiva : Klikom na logo Aktiva na portalu Novosti dobivate pristup novim brojevima ovog priloga Novosti za teoriju prakse, njegovoj arhivi, koju čini dosadašnjih 8 brojeva, novim tekstovima pisanima samo za portal, te video snimkama okruglih stolova i konferencija

Y86c0zqi1hvkv81v74hfvel91m4

Klikom na logo Aktiva na portalu Novosti dobivate pristup novim brojevima ovog priloga Novosti za teoriju prakse, njegovoj arhivi, koju čini dosadašnjih 8 brojeva, novim tekstovima pisanima samo za portal, te video snimkama okruglih stolova i konferencija.

Možete pročitati eseje Rastka Močnika ‘Ideološki mehanizmi rata ‘protiv terorizma’ i reprodukcija kapitalizma’, Andreje Živkovića ‘Protiv euro-marksizma’ i Božidara Jakšića ‘Rizici službe i slobode (o dva Karlovčanina Stanku Lasiću i Gaji Petroviću)’.

Tu su i polemički članak ‘Edicije Jugoslavija spram Teofila Pančića’, zatim još jedan članak Rastka Močnika, ovaj puta o tome što nama znači grčki dug, te razgovor Saše Hrnjeza s Darkom Suvinom, a povodom njegove knjige o Jugoslaviji ‘Samo jednom se ljubi’. Slijede i tri razgovora koja je s organizatorom i sudionicima konferencije ‘Aspekti praxisa’ održanom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Borislavom Mikulićem, Linom Veljakom i Lukom Bogdanićem vodio Srećko Pulig.

Sada napokon na jednom mjestu možete pogledati i četiri videa sa simpozija ‘Gajo Petrović: Kritika filozofije i kritika političke ekonomije’, koji je održan u organizaciji Aktiva prije dvije godine u prostoru zagrebačke Prosvjete. Na snimkama govore Božidar Jakšić, Gracijano Kalebić, Dragomir Olujić-Oluja, Krunoslav Stojaković, Mislav Žitko, Rastko Močnik i kao voditelj i uvodničar Srećko Pulig.

Aktiv

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više