Novosti

Politika

MUP naredio uklanjanje proustaškog štaba

A-HSP-ovci su nakon primitka rješenja o zabrani javnog okupljanja pozvali ‘sve pravaše, branitelje i dragovoljce, Hrvatice i Hrvate’ da im se u Srbu pridruže u ‘obrani Domovinskog rata’

0thsyrhk3wwee10nag5itg9dtq0

Konačno doviđenja šatoru? (foto Dino Stanin/PIXSELL)

Devetog dana kampiranja u Srbu, Policijska postaja Gračac uručila je Keleminčevim šatorašima rješenje o zabrani javnog okupljanja. Kako su se požalili na svojoj službenoj stranici, A-HSP-ovce je u subotu ujutro posjetio policajac s rješenjem o zabrani. U njemu se navodi da je ‘dana 12. srpnja 2016. godine načelnik policijske postaje Gračac obavio razgovor s načelnicom Općine Gračac, kojom prilikom je utvrđeno da organizatoru javnog okupljanja nije izdano odobrenje od strane Općine Gračac za korištenje javne površine i postavljanje šatora i druge pokretne opreme na mjestu okupljanja u Donjem Srbu, te da niti ranije nije dano usmeno obećanje izdavanja takvog odobrenja’. U obrazloženju zabrane navodi se i da je Srpsko narodno vijeće svoje javno okupljanje prijavilo 4. srpnja, odnosno četiri dana ranije od pravaša.

‘Od strane policije rečeno nam je da svi koji se od ovog trenutka nalaze u krugu četničkog spomenik, a da ako izađu, više se ne mogu vratiti što nas ometa i sprečava u podnošenju tužbe Upravnom sudu te na taj način onemogućava korištenje pravnog lijeka protiv njegovog rješenja što je iznimno bitno jer se predmeti te vrste obvezno rješavaju po hitnom postupku’, zavapili su Keleminčevi sljedbenici i dodali da je ‘ministar Vlaho Orepić ovim nezakonitim rješenjem napao Domovinski rat i svrstao se na stranu onih koji veličaju ideologiju Velike Srbije’.

Facebook statusom na sve je odlučio reagirati i prozvani Orepić. ‘Kao društvo, ovakve situacije sami sebi ne možemo i ne smijemo više dopustiti. Pa za ime Boga, ne možete samo zahtjev proslijediti policiji i bez ikakva odgovora i dogovora postaviti šator na nekom javnom mjestu bez obzira hoće li to nekome smetati ili ne. Gospoda na čelu s gospodinom Draženom Kelemincem, svoja neslaganja s obilježavanjem 27. lipnja u kontekstu u kojem se to godinama radi, trebaju, ako to žele, iskazati na društveno prihvatljiv i zakonima utemeljen način, a ne na ovaj, opće neprihvatljiv’, napisao je Mostov ministar unutarnjih poslova i potom ‘udario’ i po predsjedniku SNV-a, Miloradu Pupovcu.

‘Gospodin Pupovac kao da je jedva dočekao da u svemu ovome prepozna nekakve ustaše i eto nas opet u žiži javnosti s temom u kojoj se kao društvo očito najbolje snalazimo. Nažalost! Konačno, jasno je da je ovo djelo političara koji na ovaj način hrane vlastite političke ambicije. Naravno, tu je i redovni krivac i arbitar policija koja je, ovisno o prigodi, ili ‘proustaška’ ili ‘propartizanska’ ili ‘pročetnička’ . Besmislice! Kad netko dovede u pitanje javni red i mir, kao što je to sada slučaj, budite sigurni da će policija odlučno i jasno reagirati. U Srbu nećemo dozvoliti ničiju samovolju’, poručio je Orepić, koji u duhu svehrvatske pomirbe nije zaboravio opomenuti ni akademsku zajednicu.

‘Zar akademska zajednica na čelu s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti ne bi trebala biti autoritet koji ima snagu reći istinu? Ako to nije, čemu onda služi? Gospodo iz akademske zajednice, krajnje je vrijeme da izađete iz svojih ureda, osobnih i društvenih komfora, i narodu kažete istinu o 27. lipnju i o svim drugim 27. lipnjima (op.ur. – Ustanka naroda Hrvatske podignut je 27. srpnja 1941.) i sličnim datumima. Jasno i sad iskažite znanstvenu istinu i čvrsto stanite uz nju. To bi trebala biti vaša uloga, a ne da ‘mudro’ šutite i kad sve prođe vodite dubokoumne rasprave o onome što je prošlo. Od vas očekujemo da budete avangarda društva. Bitno je da svatko preuzme svoju ulogu u kreiranju budućnosti naše domovine. To je ono što je hrvatskom društvu u ovom trenutku najpotrebnije. Jer ako ovako nastavimo, ubrzo ćemo imati čak i lijevu i desnu matematiku. Mislim da sam dovoljno jasan’, napisala je Mostova uzdanica, koja vodi bitku s povijesnim datumima.

A-HSP-ovci su nakon svega pozvali ‘sve pravaše, branitelje i dragovoljce, Hrvatice i Hrvate’ da im se istoga trenutka u Srbu pridruže u ‘obrani Domovinskog rata’, jer, kako se čini, pitanje je sata kada će doći do njihovog željno iščekivanog sukoba s policijom.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više