Novosti

Politika

Keleminec spalio naslovnice Novosti

Za razliku od prošle jeseni, kada je u dva navrata spalio primjerke Novosti, predsjednik filoustaške Autohtone - Hrvatske stranke prava u četvrtak je spalio dvije naslovnice ovoga lista

Za razliku od prošle jeseni, kada je u dva navrata spalio primjerke Novosti, Dražen Keleminec, predsjednik filoustaške Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP), u četvrtak je spalio prošlogodišnje naslovnice ovoga lista.

Podsjetimo, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija je u rujnu prošle godine utvrdila kako postoji sumnja da je paljenjem Novosti ispred naše redakcije počinio kazneno djelo javnog poticanja na mržnju i nasilje usmjereno prema srpskoj manjini.

Ako je vjerovati Kelemincu, koji je u još jedan u nizu prosvjeda ispred ureda Srpskog narodnog vijeća, odnosno redakcije Novosti, upriličio u sklopu svoje akcije ‘Svaki tjedan, prosvjed jedan’, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo ovih ga je dana zbog podignute kaznene prijave pozvalo na razgovor.

- Nisam im htio ništa reći jer Pupovac svaki dan pije kavu s Bajićem (op. a. - bivši državni odvjetnik) - rekao je Keleminec okružen s nekoliko svojih simpatizera, od kojih su neki bili okićeni ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’, odnosno amblemima HOS-a.

U nastavku svog monologa, Keleminec je iznio niz lažnih optužbi na račun Milorada Pupovca i njegovih suradnika, nazivajući pri tome SNV i SDSS ‘ekstremističkim organizacijama’, Novosti ‘smećem‘, a njihove novinare ‘teroristima’ koji su ‘zaslužni za prošlogodišnje požare u Hrvatskoj‘.

Cirkusantski prosvjed A-HSP-a u jednom trenutku je prekinuo prolaznik, koji se okupljenima približio uz povik: ‘Keleminec, mi Zagrepčani vas se ne bojimo!’ Kraću pauzu izazvalo je i privođenje neimenovanog fotografa koji je jednom policajcu pokazao srednji prst i potom nastavio vrijeđati njegove kolege. Keleminec i njegove pristaše taj su događaj nazvali ‘izrežiranim’, tvrdeći da se sve to dogodilo samo kako bi se omeo njihov skup.

Kako piše Jutarnji list, Keleminec je nakon prosvjeda priveden na policiju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više