Novosti

Politika

Umjesto Keleminca, priveli staricu

Opasna prekršiteljica reda i mira koja se usudila stati na put Kelemincu zbog čega je policija privela ima 68 godina, ali očito za policiju predstavlja veću prijetnju od Keleminčeve neoustaške družine koja godinama gotovo neometano širi govor mržnje

Large keleminec

Dražen Keleminec (foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Dražen Keleminec i njegovi filoustaški kolege iz Autohtone – Hrvatske stranke prava nježne su biljke. Možda ovako na prvu ruku i mogu izgledati kao opasna – istina malo starija – skupina, ali iza njihovih grubih vanjština i postrojavanja pod Keleminčevim vodstvom ipak se kriju krhka bića. Ne vjerujete?

Evo, recimo prošlu subotu došli su drugi put u zadnjih mjesec dana pred sjedište Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, uz pozdrav "Za dom spremni". Odjeveni u majice s natpisom "Tito zločinac" i hrvatskom zastavom s prvim bijelim poljem, Keleminec i njegovih šestero pristaša održali su još jedan neoustaški miting trkeljajući da Hrvatsku treba osloboditi, da Hrvatskom vladaju oni koji su do jučer klali, da su Hrvati proganjani, da je Tito bio mason i sve tako i tome slično.

Dok je Keleminec vrijeđao i prijetio, potpisani novinar vidio je stariju žensku osobu kako pred ulazom u SNV žustrije razgovara s policajcima koji su osiguravali skup. Rasprava je završila tako da su je dvojica pripadnika snaga reda i mira uzela pod ruke i odvela niz Gajevu. Kako njihov razgovor nije bio dovoljno glasan da se čuje o čemu se radi, pitali smo Policijsku upravu zagrebačku što se dogodilo i dobili ovakav odgovor: "Radi se o ženskoj osobi koja je narušavala javni red i mir vrijeđajući prosvjednike i policijske službenike u vidno alkoholiziranom stanju te odbila postupiti po naredbi policijskih službenika da prestane s takvim ponašanjem. Osoba je dovedena u službene prostorije policije, a kriminalističko istraživanje je u tijeku."

Naknadno smo doznali i godište opasne prekršiteljice reda i mira koja se usudila stati na put Kelemincu kojem je, eto, policija morala stati u zaštitu. Ova, za Hrvatsku očito opasna gospođa, ima naime 68 godina, ali očito za policiju predstavlja veću prijetnju od Keleminčeve neoustaške družine koja godinama gotovo neometano širi govor mržnje.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više