Novosti

Kultura

Aнa идe у Aрeну

Mлaдa сoлисткињa изузeтних вoкaлних спoсoбнoсти, 12-гoдишњa Aнa Ajдукoвић из Вукoвaрa, нa пoслeдњeм музичкoм тaкмичeњу у Maкeдoниjи oсвojилa je нaгрaду укупнoг пoбeдникa дeчjeг фeстивaлa

Large informator ana ide u arenu  %c4%87irlica

Nezaustavljiva na putu uspeha - Ana Ajduković

Dvanaestogodišnja Ana Ajduković iz Vukovara, mlada solistkinja izuzetnih vokalnih sposobnosti, osvojila je na poslednjem muzičkom takmičenju u Makedoniji nagradu ukupnog pobednika dečjeg festivala. Reč je o muzičkom takmičenju Svetske asocijacije festivala, koje je početkom januara održano u Skoplju.

- Učestvovala su deca iz nekoliko svetskih zemalja, a ja sam osvojila glavnu nagradu u kategoriji učesnika od 11 do 14 godina. Bilo mi je jako lepo, bilo je pozitivne treme, ali kada izađem na pozornicu, mislim samo na pesmu i reči, imam samopouzdanje i obožavam da sam na sceni – otkrila nam je ova ambiciozna devojčica, učenica OŠ Siniša Glavašević.

Na poslednjem takmičenju pevala je pesmu Lejdi Gage iz filma "Zvezda je rođena". Govoreći zašto je izabrala pesmu osebujne kantautorke, Ana nam je otkrila da njena mama ceni rad ove umetnice te da se jednom prilikom tokom zajedničkog slušanja zainteresovala za nju jer je izuzetno emotivna i kao takva joj je bila izazov u izvođenju.

- Nakon što sam bila najbolja u svojoj kategoriji, to mi je obezbedilo direktan plasman na takmičenje iduće godine - navela je Ana, koja uz školske obaveze vredno radi i na svojoj muzičkoj karijeri pa tako ima onlajn časove sa jednom učiteljicom iz Beograda.

Uz spomenuto takmičenje, na Međunarodnom muzičkom festivalu za decu - Školjkice u Novom Sadu i Đurđevdanskom festivalu u Banja Luci, u jakoj konkurenciji, osvajala je takođe prva mesta. Istovremeno je aktivna učesnica emisije "Pinkove zvezdice" u kojoj se biraju mladi talenti, najavivši da uskoro očekuje poziv za nastavak takmičenja. Od 20 hiljada prijavljene dece, trenutno je ušla u šesti krug - među 36 takmičara.

Ana se unazad dve godine intenzivno bavi pevanjem, a s obzirom da preferira pop muziku, najveći uzori su joj Marija Šerifović i Tijana Bogićević. Mlada umetnica najveću podršku dobija od svojih roditelja. Tata Ljubomir i mama Anđelka, uz Anu imaju još dvoje dece.

- Izazov je u svakom smislu. Mnogo truda, ali i mnogo novca – rekao je tata Ljubomir dodajući kako decu stavljaju uvek na prvo mesto, prateći njihove interese i ambicije. Otkrio je nam je da se u porodici niko nije bavio muzikom, ali smatra sebe i suprugu muzikalnim osobama.

- Kod nas se stalno peva i mislim da se zbog toga kod Ane i rodila ta ljubav - prisetio se ponosni otac. Planove za budućnost ne prepuštaju slučaju, pa se tako Ana priprema za takmičenje u Zagrebu, u aprilu i maju planira da se prijavi na još dva festivala, dok bi tokom leta trebala da otputuje i na jedno takmičenje u Istanbul. Kada je reč o dugoročnim planovima i kako se vidi za desetak godina, Ana je kroz smeh odgovorila: "Bar jedna Arena i svetska scena!"

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više