Novosti

Kronika

800.000 kuna do Hitne

Prošlog tjedna učinjen je još jedan korak prema uspostavi službe hitne medicinske pomoći u Vojniću. Potpisali je sporazum o sufinanciranju izgradnje objekta za službu hitne medicine

Large 4

Sredinom prošlog tjedna učinjen je još jedan korak prema uspostavi službe hitne medicinske pomoći u Vojniću. Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, načelnik Općine Nebojša Andrić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić potpisali su sporazum o sufinanciranju izgradnje objekta za službu hitne medicine, u iznosu od 500.000 kuna. Taj iznos odobren je Općini Vojnić shodno Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije.

Nakon opremanja objekta doći će i potrebno medicinsko osoblje za koje se uređuju dva stana. Šire područje općine je obuhvaća oko 350 kvadratnih kilometara i na njemu živi uglavnom staračko stanovništvo u naseljima koja su od Centra za hitnu medicinu u Karlovcu udaljena i preko 60 kilometara. Objekt će biti izgrađen kao energetski efikasan, a sistem pružanja hitne medicinske pomoći bit će digitalno integriran sa centrom pružanja usluga. Ukupna vrijednost projekta je 3,6 miliona kuna, Karlovačka županija je dosad osigurala 2,4 miliona kuna, a Općina Vojnić 400 hiljada kuna.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više