Novosti

Kronika

Звeздaши у пoсeти

Дeлeгaциja ФK Црвeнa звeздa пoсeтилa je Зajeдничкo вeћe oпштинa тe je дoгoвoрeнa сaрaдњa бeoгрaдскoг клубa с клубoвимa нa пoдручjу Вукoвaрскo-срeмскe жупaниje у рaду с млaђим, aли и вeтeрaнским сeлeкциjaмa

Large zvezda%c5%a1i %c4%86irilica

Predstavnici FK Crvena Zvezda s vukovarskim domaćinima

Delegacija FK Crvena zvezda iz Beograda, predvođena predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem posetila je 21. januara Zajedničko veće opština (ZVO) u Vukovaru gde su održali sastanak s predsednikom ZVO-a Dejanom Drakulićem i predstavnicima fudbalskih klubova područja Vukovarsko-sremske županije.

Pored predsednika Crvene zvezde u delegaciji su bile i dve klupske legende, potpredsednik kluba Jovan – Kule Aćimović i trener veteranske ekipe Miloš Šestić. Ovo je prva zvanična poseta predstavnika FK Crvena zvezda ZVO-u i srpskim institucijama na području Vukovarsko-sremske županije. Do realizacije ove posete, na kojoj je dogovoreno nekoliko programskih sadržaja koji bi se trebali realizovati u budućnosti, došlo je nakon niza ranijih sastanaka i poseta beogradskom klubu. FK Crvena zvezda različit vid saradnje ima i u drugim sredinama, kako u Srbiji tako i van njenih granica, pa je ova poseta gradu na Dunavu logičan sled.

U više navrata, na tom su prostoru gostovali veterani FK Crvena Zvezda koji su igrali prijateljske susrete s timovima u Vukovaru i okolini. Iako se tema sastanka odnosila pre svega na rad s mlađim selekcijama, u razgovorima nisu zaobiđeni ni veterani. Predsednik ZVO-a Dejan Drakulić rekao je da je dogovorena saradnja beogradskog kluba s klubovima na području Vukovarsko-sremske županije s nadom da će to pomoći u podizanju kvalitete sporta.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović istakao je da iz kluba uspostavljaju saradnju s fudbalskim klubovima ne samo u Srbiji nego i u regionu s ciljem otkrivanja mladih talenata. Istakao je da imaju kvalitetan kadar koji može biti od koristi manjim klubovima i omladinskim školama.

Samostalni stručni saradnik za sport u ZVO-u Nikola-Nikica Gagulić pojasnio je da su dogovoreni organizacija dva kampa za mlade talentovane fudbalere, fudbalska utakmica s mlađim selekcijama Crvene zvezde te odlazak trenera FK BSK s nekoliko dečaka na gostovanje ovom beogradskom klubu u sklopu kojeg će učestvovati na međunarodnim turnirima.

Zajedno sa svojim domaćinima predstavnici FK Crvena Zvezda posetili su dva fudbalska kluba, čiji su predstavnici također prisustvovali sastanku, a koja su aktivna na području Vukovarsko-sremske županije; trećeligaša Vuteks-Slogu iz Vukovara i drugoligaša BSK iz Bijelog Brda koji ujedno u svojim klubovima održavaju intenzivan rad s mlađim selekcijama.

Pored posete fudbalskim klubovima, delegacija je obišla i Srpski dom u Vukovaru kao i Kulturno-naučni centar Milutin Milanković u Dalju. Veliku zaslugu za dolazak delegacije FK Crvena Zvezda u Vukovar ima upravo Nikola-Nikica Gagulić koji je tokom posete Beogradu dobio i posebno priznanje FK Crvena Zvezda za dugogodišnju saradnju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više