Novosti

Društvo

Пoбиjeдили "Звeзду"

Нa oвoгoдишњeм нoгoмeтнo-фудбaлскoм турниру Шaмпиoн jуниoр купa у Сaрajeву, фудбaлски клуб Рaдник из Kрижeвaцa игрao je приjaтeљску утaкмицу с Црвeнoм звeздoм из Бeoгрaдa тe уписao пoбjeду

Large 3

Mali Križevčani i Beograđani

Na ovogodišnjem poznatom nogometno-fudbalskom turniru Šampion junior kupa, koji je održan od 12. do 15. januara u Sarajevu, učestvovao je i fudbalski klub Radnik iz Križevaca. Ovaj turnir je međunarodnog karaktera i prema pravilima organizatora na njemu su igrali dječaci u kategoriji koja obuhvaća godišta od 2008. do 2016. i mlađe. Križevački mali igrači igrali su tako u kategoriji 2010., 2012. i 2013. godišta. Sasvim sigurno najuzbudljivija utakmica bila je ona koju je Radnik igrao s ekipom Crvene zvezde iz Beograda. Iako je bila prijateljska, u korektnoj atmosferi i pravom sportskom duhu, završila je pobjedom malih križevačkih fudbalera. Na kraju utakmice dječaci oba tima zajedno su sa trenerima fotografirali za uspomenu.

- Vratili smo se puni lijepih uspomena. Što se tiče rezultata nažalost sve kategorije su završile natjecanje u skupinama. U 2010. godištu, ekipa Pomorac Kostrena se nije pojavila pa su naši nogometaši to iskoristili za prijateljski susret s Crvenom zvezdom te upisali pobjedu 2:1. Prije polaska kući posjetili smo i Željezničarov stadion "Grbavica". Naši mladići i treneri su na lijep način prezentirali naš klub i grad te se svi vraćamo s ovog putovanja bogatiji za još jedno iskustvo - stoji u izjavi za javnost objavljenoj na Fejsbuk sajtu NK Radnika iz Križevaca.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više