Novosti

Društvo

Za projekt "Zaželi – prevencija institucionalizacije" 100 milijuna eura

U okviru Europskog socijalnog fonda plus od 11. septembra jedinice lokalne samouprave, neprofitne organizacije i javne ustanove mogu poslati projektne prijedloge pružanja usluga starijim osobama i osobama s invaliditetom

Large zazeli

Projekt traje najmanje 30, a najduže 36 mjeseci (foto Patrik Macek/PIXSELL)

U sklopu programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027." u okviru Europskog socijalnog fonda plus otvoren je trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava financiranja pružanja usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina), kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Na poziv "Zaželi – prevencija institucionalizacije" prijaviti se mogu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, neprofitne organizacije koje imaju predviđeno djelovanje vezano uz obavljanje socijalne djelatnosti i ustanove koje imaju registriranu djelatnost pružanja usluga starijim osobama i/ili osobama s invaliditetom.

Natječaj je otvoren od 21.8.2023. do 31.12.2024., a projektni prijedlozi mogu se poslati isključivo poštom od 11.9.2023. godine.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi putem pružanja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Projekt traje najmanje 30, a najduže 36 mjeseci.

Ukupan iznos poziva je 100 milijuna eura od čega se preko Europskog socijalnog fonda financira 85 posto, dok 15 posto dolazi iz nacionalnih izvora.

Podsjetimo da je u okviru projekta "Zaželi – program zapošljavanja žena" više od 9000 radnica – gerontodomaćica primalo minimalnu plaću brinući se o 78.000 korisnika i korisnica.

Nadležno tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike O samom pozivu i njegovim detaljima saznajte na ovom linku.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više