Novosti

Kronika

ВСНM Kрижeвaцa нaстaвљa ‘прojeкт библиoтeкa’

Дo сaдa je Виjeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe Грaдa Kрижeвaцa зa пoтрeбe библиoтeкe успjeлo привући двиje дoнaциje књигa из Зaгрeбa и Kрижeвaцa. Виjeћници oчeкуjу дa ћe библиoтeкa бити oтвoрeнa дo крaja oвe 2018. гoдинe

Szae7jlyvv3yw1g48ca0fotsa6l

Očekuje se donacija i iz samih Križevaca (foto Zdenko Balog)

Na sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Križevaca jednoglasno je odlučeno da Vijeće nastavi s osnivanjem biblioteke i da kroz donacije budu nabavljene potrebne knjige. Do sada, Vijeće je za potrebe biblioteke uspjelo privući dvije donacije knjiga; iz Zagreba i Križevaca. Vijećnici očekuju da će biblioteka biti otvorena do kraja ove 2018. godine te će u svojoj ponudi imati veliki broj knjiga razne tematike na ćiriličnom i latiničnom pismu. Od kulturnog rada, Vijeće krajem 10. mjeseca planira putovanje u Karlovac i okolicu te posjetu tamošnjim pravoslavnim sakralnim i povijesnim objektima.

- Svi vijećnici i ovoga puta bili su izuzetno aktivni. Bilo je mnogo prijedloga o raznim aktivnostima. Planiramo sve ciljeve koje smo postavili i ostvariti - rekao je Jovo Gojković, predsjednik VSNM-a Grada Križevaca.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više