Novosti

Društvo

VIDEO: Splitski Pride protekao bez problema

"Danas smo deseti put u povorci da pokažemo da nas ima u Splitu iako bi neki voljeli da nas nema i da nas ušute," istaknula je Mirta Barić iz Split Pridea

Large pride

Povorka ponosa u Splitu (foto Milan Šabić/PIXSELL)

Jubilarni 10. Split Pride završen je u subotu navečer nakon što je Povorka ponosa hodajući više od jednog sata prošla užim središtem Splita preko Rive te se vratila na uzvišicu bedema Cornaro odakle je i krenula.

Povorka u kojoj je prema informacijama organizatora bilo oko 200 sudionika zaustavila se petnaestak minuta na Narodnom trgu  gdje je izveden plesni performans. Tom se prigodom Mirta Barić iz udruge Split Pride, koja je organizator povorke, obratila nazočnima zahvalivši posebice splitskom gradonačelniku Ivici Puljku što je sudionik povorke. Istaknula je  kako je to važna  poruka za LGBT zajednicu u Splitu."Danas smo deseti put u povorci da pokažemo da nas ima u Splitu iako bi neki voljeli da nas nema i da nas ušute," istaknula je Barić. Ona je rekla kako se Split Pride organizira "protiv onih koji šire mržnju prema LGBT zajednici." "Želimo imati jedan dan u godini da nas vide,"  rekla je Barić objašnjavajući razloge organiziranja Split Pridea.

U skladu s epidemiološkim mjerama organizatori su na početku okupljanja od sudionika povorke na uvid tražili odgovarajuće  covid potvrde. Nakon povratka na bedem Cornaro sudionici su nastavili zabavni program. Iz splitske policije su večeras potvrdili da je tijekom održavanja Split Pridea sve prošlo u redu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više