Novosti

Politika

Uoči 8. marta tribina o perspektivama ženskog štrajka

U Centru za ženske studije, feministički kolektiv fAKTIV i CŽS idući utorak, 3. marta, s početkom u 18 sati, organiziraju tribinu ''Od jutra ću stat' - perspektive ženskog štrajka'

Rocirvyba4yts2us5a08tngh1hn

'Od jutra ću stat'

Ususret Noćnom maršu, feministički kolektiv fAKTIV i Centar za ženske studije, idući utorak, 3. marta, s početkom u 18 sati, u Centru za ženske studije (Dolac 8, Zagreb) organiziraju tribinu ''Od jutra ću stat' - perspektive ženskog štrajka'.

Tribinu će moderirati Vedrana Bibić iz tjednika Novosti, koja će razgovarati s Anom Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja, Linom Gonan iz Fematika i Ivanom Živković iz fAKTIV-a.

'Godine 2016., kada je u Zagrebu organiziran prvi Noćni marš, više od 100.000 Poljakinja izlazi sa svojih radnih mjesta i maršira protiv zabrane abortusa. Štrajkački se val širi na Argentinu, Italiju, Brazil, SAD, Meksiko i desetke drugih zemalja. Iduće godine različite nacionalne feminističke akcije ujedinjuju se u transnacionalni pokret upravo 8. marta, inzistirajući na ponovnoj politizaciji ovoga datuma', stoji u uvodu poziva na tribinu na kojoj će se razgovarati o tome je li ženski štrajk moguć i u domaćem kontekstu te tko bi ga organizirao i protiv koga bi bio usmjeren.

Na tribini će se otvoriti i pitanja kako odgovoriti na krizu socijalne reprodukcije, na koji način ujediniti borbu za radnička i reproduktivna prava kao i protiv nasilja nad ženama te kako politizirati feminističku borbu i uvesti feminističke principe u sindikalne akcije.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više