Novosti

Društvo

Poziv na Noćni marš 8. marta

Glasna i borbena proslava u organizaciji fAKTIV-a održat će se pod parolom "Štrajk u kuhinji, štrajk na ulici!" Okupljanje počinje u 18 sati, u srijedu, na Trgu žrtava fašizma, a povorka prema Zrinjevcu kreće do 18:30

Large mars

Feministički kolektiv fAKTIV poziva na prosvjedni Noćni marš koji se 8. marta u Zagrebu održava sedmu godinu. Glasna i borbena proslava održat će se pod parolom "Štrajk u kuhinji, štrajk na ulici!" Okupljanje počinje u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, a povorka prema Zrinjevcu kreće do 18:30.

"Naš otpor uvijek je dvostruk: mi gradimo štrajk na ulicama, ali ga započinjemo u našim domovima. I to zato jer je naš rad neprekidan - prije i nakon odlaska na posao kuhamo, peremo, peglamo, brinemo o djeci, njegujemo starije, krpamo kućanske budžete. Odbijamo biti žrtve, ne pristajemo na lažne mitove o ženskoj prirodi i na podvale o prirodnom radu ljubavi. Ne pristajemo na ucjene nevidljivog neplaćenog rada i njegova umora radi kojega nemamo vremena za sebe.

Zato marširajmo prema ženskom štrajku, makar i malim koracima. Uhvatimo korak s onima koje štrajkaju i prosvjeduju jučer, danas i sutra: s radnicama Orljave koje su nakon više od godine dana borbe izborile svoje otpremnine, radnicima i radnicama Čistoće koji su pokazali što znači radnička solidarnost, platformskim radnicima i radnicama koji podižu glas protiv nesigurnih radnih uvjeta, zdravstvenim radnicama i radnicima koji najavljuju da su spremni štrajkati. Marširajmo prema feminističkom štrajku, štrajku koji će se s radnih mjesta preliti na ulice i ući u kuhinje, štrajku kojim možemo prkositi moćnima i zbijati redove sa slabijima.

Zalupimo vratima kuhinja, izađimo na ulice: danas marširajući, sutra štrajkajući. Živio feminizam! Živio 8. mart!", pozivaju članice fAKTIV-a.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više