Novosti

Društvo

U Zagrebu će se obilježavati i Dan izlaska iz ormara

Od iduće godine u Zagrebu će se, uz tradicionalni Međunarodni dan žena Osmi mart i druge važne datume, obilježavati i Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, Svjetski dan seksualnog zdravlja te Svjetski dan izlaska iz ormara

Large rsz 1pixabay pridev1

(foto Pixabay)

"Nema potrebe posebno obrazlagati razloge. Borba protiv homofobije, kao i svih oblika nasilja nad 'drugima i drugačijima' dio je našeg svjetonazora, naše dugogodišnje borbe i našeg političkog programa", poručila je Rada Borić povodom uvođenja novih gradskih obljetnica kao što je Dan izlaska iz ormara i Dan seksualnog zdravlja.

Nova gradska vlast najavila je tako da će se od iduće godine u Zagrebu, uz tradicionalni Međunarodni dan žena Osmi mart i još neke važne datume, obilježavati i Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja, Svjetski dan seksualnog zdravlja 4. rujna te Svjetski dan izlaska iz ormara 11. listopada.

Borić je vijećnica Nove ljevice u Gradskoj skupštini i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba, a u četvrtak će predstaviti strategiju Povjerenstva za 2022. godinu, koja prema najavama donosi brojne i važne novosti.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više