Novosti

Politika

U petak prosvjed "Solidarno sa ženama Irana"

Inicijativa Milijarda ustaje iz Hrvatske poziva na prosvjednu akciju "Solidarno sa ženama Irana" u znak podrške Irankama koje su ustale u obranu svojih sloboda. Akcija će se održati u petak u 12 sati ispred iranskog veleposlanstva u Zagrebu

Large zene

Našim se protestom pridružujemo globalnim prosvjedima i podršci ženama Irana, poručuje koordinatorica Inicijative Rada Borić. (foto Zoe Sarlija/PIXSELL)

Inicijativa Milijarda ustaje iz Hrvatske pozva na prosvjednu akciju nazvanu "Solidarno sa ženama Irana" u znak podrške Irankama koje su ustale u obranu svojih sloboda nakon što je jedna od njih stradala u zavoru zbog nenošenja hidžaba.

Akcija će se održati u petak, 30. rujna, u 12 sati ispred Veleposlanstva Islamske Republike Iran, u Zamenhofovoj 2 u Zagrebu.

"Nijedna od nas nije slobodna dok naše sestre zlostavljaju i zatvaraju diljem svijeta. Nijedna od nas nije slobodna dok naše sestre ubijaju. Mi, aktivistkinje iz ženskih organizacija i inicijativa, prosvjedovat ćemo kako bismo izrazile solidarnost s Irankama i Irancima koji diljem Irana protestiraju zbog ubojstva Mahse Amini, 22-godišnje Kurdkinje, koju je u Teheranu uhapsila vjerska policija zbog neprimjerenog nošenja hidžaba. Prosvjedi u Iranu ne prestaju: mnoge žene javno režu svoju kosu i pale hidžabe u znak pobune protiv režima. Iranska vlada je na prosvjede odgovorila nasiljem. Broje se mrtvi, među kojima je i prosvjednica Hadis Najafi. Našim se protestom pridružujemo globalnim prosvjedima i podršci ženama Irana", poručuje koordinatorica Inicijative Rada Borić.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više