Novosti

Kronika

Turistički putokazi u Vojakovačkom Osijeku

Turistička zajednica Grada Križevaca postavila je još preko 15 putokaza. Osim pravoslavne crkve Sv. Nikolaja, svoje putokaze dobili su još mjesni spomenik NOB-a, hrast Visovi te mnoge druge turističke atrakcije

Large 2

Vojakovački Osijek kod Križevaca dobio je novu turističku signalizaciju. Turistička zajednica Grada Križevaca u ovom poznatom krajiškom mjestu, postavila je još preko 15 putokaza. Osim pravoslavne crkve Sv. Nikolaja, svoje putokaze dobili su još mjesni spomenik NOB-a, hrast Visovi te mnoge druge turističke atrakcije.

Na putokazima su se pored znamenitosti po prvi put našle lokacije od naučnog i ekološkog značaja kao što su astronomska promatračnica Ivanovac i staza za promatranje ptica Bare. U planu je postavljanje drvenih putokaza i do turističkih odredišta, a radi se i na istraživanju arheoloških i paleontoloških nalazišta.

- To je jako važno radi promocije povijesne, kulturne i prirodne baštine našeg mjesta te zbog razvoja seoskog turizma kojim se mogu baviti mnogi OPG-ovi. Posebno je dobro za mlade ljude da pokušaju osigurati egzistenciju kroz turizam koji ovdje ima potencijala. Odlična je stvar što se nalazimo na glavnoj biciklističkoj ruti, što su tu planinarske staze - rekao je mještanin Branko Vitanović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više