Novosti

Kronika

"Teслирaњe" Oзљa

"Teслa и ми" нaзив je oбрaзoвнoг прojeктa мeђунaрoднoг кaмпa зa млaдe учeникe и студeнтe с тeхничким и пoдузeтничким идejaмa кojимa би сe прoмoвирaлa oстaвштинa Никoлe Teслe тe сe увeлe инoвaциje у oбрaзoвни прoцeс

Large 4

(foto Robert Anić/PIXSELL)

Grad Ozalj i udruga Poduzetni potpisali su Sporazum za Međunarodni obrazovni projekt "Tesla i mi". Radi se o projektu međunarodnog kampa za mlade učenike i studente s tehničkim i poduzetničkim idejama kojima bi se promovirala ostavština Nikole Tesle te se uvele inovacije u obrazovni proces. To će se učiniti uz slogan "Tesline inovacije-svjetske inspiracije".

- Tim-međunarodni kamp namijenjen je prvenstveno djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine iz STEM područja i poduzetništva. Pošto je to međunarodni kamp već su nam se javili zainteresirani iz cijelog svijeta. Udruženje Poduzetni s obrazovnim partnerima Tehničkim Veleučilištem Zagreb, Evropskom poslovnom školom Zagreb, Institutom za obrazovanje za poduzetništvo, Tehničkom školom Nikola Tesla, Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski zajedno promoviraju odgoj i obrazovanje za poduzetništvo - rekla je prilikom potpisivanja Sporazuma Marina Tafra, predsjednica udruženja Poduzetni.

- Prva naša promocija Ozlja bila je povezivanje priča Nikole Tesle i Slave Raškaj. Umrežit ćemo projekt sa županijskom pričom o Nikola Tesla centru kod karlovačke gimnazije. Ovaj se projekt u Ozlju nadovezuje na još nekoliko priča, a jedna od njih je budući Tehnički park u krugu hidrocentrale na Kupi, druge u Hrvatskoj nakon šibenske, koji je u fazi ishođenja potrebnih dozvola - istaknula je ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Voditelj projekta Vitomir Tafra je pojasnio da nastoje spojiti tehnički dio i poduzetničku komponentu. Kreću s predškolskim uzrastom, školarcima i studentima. Radionice će trajati osam dana tokom ljetnih mjeseci, a kako bi bili aktivni cijele godine osmislili su dodatni sadržaj: tribine, okrugle stolove, znanstvene kolokvije i konferencije. Vrlo je važna međunarodna suradnja koja omogućuje učenicima da se susretnu s ljudima iz cijelog svijeta te da sebi tako stvaraju prilike.

Turistička zajednica Karlovca i Udruženje karlovačkih turističkih vodiča Bastion ove će godine organizirati petnaest turističkih tura po gradu. Ove godine će tako uz već postojeće kostimirane ture biti i šetnja gradom u društvu sa Nikolom Teslom. Lik Tesle utjelovit će licencirati turistički vodič Boris Šušnjar koji je autor šetnje.

- Tesla je nezaobilazno povijesno ime našeg grada. Već više od godinu dana ulazim u tu ogromnu povijesnu građu koju Tesla kao pojam pokriva. Tesla je u Karlovcu živio više od tri godine i tu je maturirao u Gimnaziji - rekao je Šušnjar.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više