Novosti

Politika

Nevrijeme za Teslin vijenac

Nakon što su ga prije tri dana ekstremisti strpali u vrećicu za smeće i stavili na spomenik, vandali su noćas s vijenca koji su položili predstavnici srpskih organizacija odrezali traku na kojoj je na ćirilici napisano "Na godišnjicu rođenja Nikoli Tesli – Srpsko narodno vijeće"

Large vijenac

Vijenac je vraćen u Teslino krilo, ali bez trake s natpisom (foto SNV)

Vijenac s cvijećem, koji su predstavnici Srpskog narodnog vijeća (SNV), SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika Milorad Pupovac i Boris Milošević te zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Nikola Vukobratović, položili na spomenik Nikoli Tesli u centru Zagreba u povodu 167. godišnjice njegovog rođenja i dalje je na meti onih koji nemaju pametnijeg posla, ili im je minulo nevrijeme udarilo u glavu.

Nakon što je najprije završio u plavoj "zagrebačkoj" vrećici za otpad na samom spomeniku, sada je netko nepoznat ili više njih zavukao ruku u vrećicu i s vijenca odstranio traku na kojoj je ćirilicom pisalo: "Na 167. godišnjicu rođenja Nikoli Tesli – Srpsko narodno vijeće".

Tako je križanje Masarykove, Preradovićeve i Tesline postalo mjesto subverzije prema jednom pismu i jednom vijencu kao i glasovitom genijalcu, izumitelju izmjenične struje. Iz SNV-a već su ranije poslali saopćenje o toj sramotnoj raboti ili za neke vjerojatno uspješnom performansu. Unatoč svemu vijenac odbija kapitulirati jer je u međuvremenu izvađen iz vrećice i vraćen u Teslino krilo.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više