Novosti

Društvo

Talent show

Siniša Kovačić napustio je HRT: Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i ocima biskupima zahvalio se na ukazanom povjerenju i imenovanju za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže, gdje dolazi ‘kao katolik i vjernik te profesionalac s velikim novinarskim iskustvom’

J5gu119tsobtp1rcnmpxrbp7dzk

Faljen Isus – Siniša Kovačić (foto Marko Prpić/PIXSELL)

Nakon 22 godine odanosti, potkrijepljene mukotrpnim radom, Siniša Kovačić napustio je Hrvatsku radioteleviziju. I sam svjestan o kakvom se gubitku za javni servis radi, zahvalio je gledaocima na pozornosti, a HRT-u na svakom danu provedenom u toj kući s koje odlazi ‘obogaćen golemim iskustvom rada na svim razinama i s mnogobrojnim samozatajnim profesionalcima’.

Ipak, poziv je bio takav, s vrha, da ga očito nije mogao odbiti. Zadržao je i posvemašnju skromnost. ‘Duboko svjestan svoje odluke, zahvaljujem svim gledateljima na pozornosti, a dragom Bogu na milosti, darovima i talentima kojima me je nagradio.’ Zahvalio je i Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i ocima biskupima na ukazanom povjerenju i imenovanju za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže, gdje dolazi ‘kao katolik i vjernik te profesionalac s velikim novinarskim iskustvom’.

Da vidimo čime je to bivši v.d. ravnatelja zadužio HRT, obilato koristeći ‘milost, darove i talente’ kojima ga je Bog nagradio. Kratko vrijeme dok je bio na čelnoj funkciji iskoristio je da smijeni više od 70 ljudi koji su do njegovog dolaska uređivali ili vodili svoje emisije i na njihova mjesta doveo politički podobne kadrove poput Tihomira Dujmovića, koji su javnu televiziju koristili za propagiranje osobnih stavova koji su, eto, bili podudarni s ‘novom političkom paradigmom’ Tomislava Karamarka i njegovih; nekoliko dana prije kraja mandata potpisao je izvansudsku nagodbu s Jadran filmom i ugovor kojim HRT financira snimanje televizijske serije ‘Grička vještica’, kao i niz drugih ugovora s vanjskim produkcijama o kojima je detaljno izvijestio Nadzorni odbor HRT-a čiji su članovi, predvođeni Anjom Šovagović Despot, smijenjeni upravo zbog toga jer su radili svoj posao i u svom izvještaju pobrojali sve kontroverzne postupke dvije zadnje uprave. Zadužio je Kovačić HRT toliko da će se godinama na Prisavlju ćutjeti njegova ostavština, a za to uistinu treba imati vrhunski talent, svejedno došao on od Boga ili nekog drugog.

Prorok Sofonije, tamo negdje u sedmom stoljeću prije Krista, savjetnički je preporučio ljudima, a Biblija zabilježila: ‘Tražite skromnost!’ Slično je govorio i David: ‘Od oholosti sačuvaj slugu svojega, da ne ovladaju mnome’, a i Isusove poruke na tragu su one iz Priče Salamunove: ‘U skromnih je mudrost.’

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više