Novosti

Kronika

Stipendije iz Srbije

Konkurs Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije za školsku 2020/2021. godinu: Kandidati iz Hrvatske prijave moraju dostaviti Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu do 25. decembra

Large stipendije 5

Niški Univezitet

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije raspisalo je Konkurs za dodjelu stipendija u iznosu od 15.000 dinara mjesečno, odnosno oko 1.000 kn. Sredstva za stipendiju osigurana su u okviru Programa "Srbija za Srbe iz regiona" za školsku 2020/2021. godinu, a zainteresirani kandidati iz Hrvatske prijavne formulare sa pratećom dokumentacijom moraju dostaviti Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu zaključno do 25. decembra.

Šansu za stipendiju u okviru Programa "Srbija za Srbe iz regiona" imaju svi zainteresirani studenti beogradskog, kragujevačkog i niškog univerziteta. Da bi ispunili uvjete za prijavu za stipendiju, kandidati moraju biti pripadnici srpske etničke zajednice u državama regije. Za osnovni akademski ili strukovni studij budući stipendisti moraju biti mlađi od 21 godine, dok je dobna granica za specijalistički studij prve razine, master akademski studij, master strukovni studij i specijalistički studij 25 godina. Pravo na stipendiju imaju i svi pripadnici srpske etničke zajednice iz regije na doktorskim studijima na navedenim univerzitetima mlađi od 35 godina.

Stipendija u okviru Projekta stipendiranja pripadnika srpske nacionalne zajednice iz država u regionu obuhvaća: besplatnu pripremnu nastavu srpskog jezika (intenzivan kurs srpskog jezika nakon dolaska u Republiku Srbiju), besplatno školovanje na osnovnim akademskim i strukovnim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, master akademskim i strukovnim studijama, specijalističkim akademskim ili doktorskim studijama.

Stipendija pruža i besplatnu uslugu smeštaja i ishrane u ustanovama studentskog standarda, dobrovoljno zdravstveno osiguranje u skladu sa propisima i međunarodnim sporazumima, besplatnu boravišnu vizu, besplatno priznavanje srednjoškolskih diploma i besplatno priznavanje visokoškolskih diploma. Stipendija dodijeljena u okviru Projekta ne uključuje putne troškove u Republiku Srbiju, ni troškove za udžbenike i radne materijale tijekom studija.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više