Novosti

Kronika

Стигao нoви aсфaлт

Нoвa цeстa у Вуjићимa Вojaкoвaчкимa трeбaлa би мoдeрнизирaти сaoбрaћaj и oлaкшaти путoвaњe шкoлaрaцa

I1g7ae5obgxr46j57fcg8foasn7

Svečano otvorenje

Svečano je otvorena dugoočekivana asfaltirana cesta u Vujićima Vojakovačkim kod Križevaca. Svečanosti otvorenja ceste koja bi trebala modernizirati saobraćaj i olakšati putovanje školaraca, prisustvovali su mnogobrojni mještani Vujića Vojakovačkih te predstavnici vojakovačkih mjesnih, križevačkih gradskih i koprivničkih županijskih vlasti.

Nakon rezanja vrpce, čime je oko 2 kilometra ceste službeno pušteno u saobraćaj, svima okupljenima u Vatrogasnom domu, obratila se Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac. Aleksandra je izrazila zahvalnost za asfaltiranje ceste Gradu Križevcima i županiji Koprivničko-križevačkoj, a prije svega Vasi Vujiću, predsjedniku DVD-a koji je bio iznimno aktivan. Naglasila je kako će nova cesta bolje povezati Vujiće Vojakovačke s drugim okolnim mjestima te biti od velike koristi za školarce.

Svoj govor je završila u uvjerenju kako će cesta doprinijeti napretku samog mjesta i povećati kvalitetu života svih stanovnika. Svojom nazočnošću, cijeli događaj je uvećao križevački gradonačelnik Mario Rajn (nezavisni). On se osvrnuo na važnost modernizirane ceste i izrazio nadu da će ona imati mnogostruke društvene koristi.

- Ova cesta prije asfaltiranja je bila blatnjava, tome smo posvjedočili zadnji puta kad smo dolazili na skupštinu vašeg vatrogasnog društva. Modernizacija ove prometnice rezultat je suradnje Grada, Županije i drugih nadležnih institucija kao i inicijative samih mještana. Bitan nam je ravnomjeran razvoj sela i gradova, odnosno ruralnih krajeva. pogotovo zbog mladeži, koju apostrofiram jer je njoj ovo važan projekt. Desetljećima su se mještani za ovo borili i to je velika satisfakcija. Grad Križevac, koliko je u njegovoj mogućnosti, biti će uvijek otvoren za suradnju i pomoći oko napretka u budućnosti vašeg i drugih mjesta - rekao je Rajn. Darko Koren (Mreža), župan Koprivničko-križevačke županije, ustanovio je da infrastruktura mora biti na dobroj razini radi ljudi koji se njome služe.

- Bio sam u vašem mjestu i prošle godine kada smo se sreli u ovom domu s jednim poduzetnikom koji se bavi poljoprivredom. I tada je upravo rečeno da nedostaje asfaltirani put. Zahvaljujem Gradu što je u realizaciju ovog projekta uložio trud i sredstva. Vujići Vojakovački stvarno su zavrijedili ovu modernizaciju svoje prometnice - istaknuo je Koren.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više