Novosti

Kronika

Sretan rođendan bejb

Nakon što je na katoličkoj crkvi u Križevcima osvanuo veliki grafit "Širi ljubav a ne vjeru", na pravoslavnom hramu pojavila se ljubavna poruka

Large 7

Grafit na hramu

Nakon katoličke crkve svetog Marka, prošlog vikenda na meti grafitera našao se i pravoslavni hram svetog Save. Na sjevernom zidu crkve nepoznati počinitelj crnom bojom ispisao je, kako se može primijetiti, grafit s ljubavnom porukom: "Sretan rođendan bejb".

Građani koji su primijetili grafit prijavili su ga nadležnim službama. O grafitu se nakon njegova otkrića ubrzo obavijestila i križevačka javnost, a fotografije su se našle i na društvenim mrežama. Reakcija stanovnika Križevaca i okolice bila je izrazito negativna jer se radi sakralnom objektu izgrađenom 1904. godine koji se nalazi u užem gradskom središtu, pored drugih kulturnih i istorijskih znamenitosti.

Ipak, nešto gore po pitanju grafita prošla je spomenuta katolička crkva svetog Marka iz 17. stoljeća koja se nalazi nešto dalje od centra Križevaca. Na njoj je takođe nepoznati "umjetnik" išarao veliki grafit u kojemu je pozivao na ljubav i odbacivanje vjere: "Širi ljubav a ne vjeru".

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više