Novosti

Kronika

Sredstva za pastirske pse

Agencija za plaćanje u poljoprivredi objavila je natječaj za podmjeru 4.4.1. Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša

Agencija za plaćanje u poljoprivredi ovih dana je objavila natječaj za podmjeru 4.4.1. Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša. Svrha ovog natječaja je dodjela sredstava za kupnju električnog pastira s pripadajućom opremom ili autohtonog pastirskog psa. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za ovaj natječaj iznosi 70 milijuna kuna, najniži iznos potpre iznosi 400 eura dok je najveća vrijednost čak do 150 tisuća eura. Intenzitet potpore iznosi i do 100 posto prihvatljivih troškova ulaganja. Na natječaj se mogu javiti OPG-ovi, ali i tijela javne i državne uprave.

Za obnovu narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva prošli tjedan je isplaćeno 40 milijuna kuna poljoprivrednicima, dok je za kupovinu steonih junica isplaćeno 20 milijuna kuna. Radi se o programu kroz koji je država u najvećem dijelu financirala nabavku najmanje tri steone junice sa iznosom od 30 hiljada kuna po poljoprivredniku. Novčana sredstva za kupnju steonih junica dobilo je 669 korisnika, a program se nastavlja iduće godine. Iz dostupnih lista na stranicama Ministarstva poljoprivrede vidljivo je da je broj poljoprivrednika s povratničkih područja solidan, ali daleko ispod očekivanja pa će se morati bolje poraditi na informiranju.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više