Novosti

Kronika

Novi hotel, nova prilika

Izgradnjom turističkih kapaciteta u Ličkom Petrovom Selu dolaze bolji dani za lokalne iznajmljivače koji privlače turiste u Liku

4dr02oxkifhs7ck0md5lspiryt7

Bogdan i Milka Bobić

Nakon dugogodišnjeg tavorenja i izumiranja, kada je spalo na samo stotinjak stanovnika, Ličko Petrovo Selo posljednjih nekoliko godina dobiva novu perspektivu. Na samoj raskrsnici prema Bihaću i Vagancu prošle godine je izgrađen moderan hotel Plitvička jezera sa 35 smještajnih kapaciteta i tri zvjezdice s pripadajućom vilom i modernim apartmanima. Početkom rujna pretprošle godine, počeli su radovi i na rušenju nekadašnje osnovne škole. Tamo se danas završava još jedan moderan hotel koji već sada poprima obrise značajnog smještajnog kapaciteta koji treba pokrenuti život u ovom povratničkom selu na samoj granici Hrvatske i Bosne.

Odmah uz hotel zatičemo mještanina Bogdana Bobića kojemu je ova investicija također donijela značajno poboljšanje posla iznajmljivanja soba te nove planove za izgradnju i proširenje kapaciteta u svom rodnom selu.

- Ja sam prije 7 godina prvi krenuo u priču sa turizmom. Tada su me svi pitali jesam li normalan i za koga to radim u skoro pustom i napola porušenom selu - priča Bogdan te ističe kako je uvijek vjerovao da će doći bolje vrijeme.

- Ja sam uvijek gledao prema naprijed. Znao sam da se uporan rad mora isplatiti i da ovo selo konačno mora naći svoje mjesto pod suncem - govori. Izgradnjom modernog hotela koji graniči sa njegovom česticom sve se promijenilo.

- Turista je sve više pa sada već u selu imamo dva hotela, jedan hostel i 12 iznajmljivača, a trend proširenja kapaciteta se ubrzano nastavlja - ističe Bogdan koji zajedno sa suprugom Milkom već godinama u rodnom selu pokušava zaokružiti turistički posao od kojeg bi mogao normalno živjeti i ostaviti nešto svojoj djeci. Bračnom paru Bobić stižu i stalni gosti iz Njemačke.

- Vidite, ovo su gosti koji nam dolaze već petu godinu. Zavoljeli su ovo selo, našu obitelj i sve je već preraslo u prijateljstvo - pričaju domaćini koji ne kriju zadovoljstvo što je nakon puno godina selo krenulo putem oporavka i u koje se zahvaljujući nekoliko strateških investicija u turizam, konačno vraća život.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više