Novosti

Kronika

SNV-ovi odjeli na Regionalnom sajmu u Petrinji

Na prvom Regionalnom sajmu kulture razvojne suradnje koji se danas održava u Petrinji SNV će biti prisutan sa svoja tri odjela: Odjelom za kulturu, Centrom za razvoj i investicije te Pravnim odjelom

Large stand petrinja

Svrha Sajma je druženje, umrežavanje, informiranje, edukacija i promocija lokalnih proizvođača i zajednica – Petrinja

Na prvom Regionalnom sajmu kulture razvojne suradnje koji se danas održava u velikom šatoru na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, a koji organiziraju Srpsko narodno vijeće, Zaklada Solidarna, Udruga Iks, Zaklada Zamah i ACT Grupa, SNV će biti prisutan sa svoja tri odjela.

Odjel za kulturu u tradicijskoj baštini, nematerijalnoj i materijalnoj, pronalazi inspiraciju i utemeljenje suvremenog izraza koje kulturu vidi kao izgradnju zajednice u kakvim god se uvjetima zajednica nalazila. Utoliko su aktivnosti koje se razvijaju sa Zakladom Solidarna na tragu revitaliziranja banijskog kraja podizanjem znanja o Baniji kao zavičaju. Nije moguće bez kulture obnavljati ni sela ni gradove i utoliko Odjel za kulturu Baniju vidi kao stjecište važnog povijesnog naslijeđa, antifašističkih tekovina i neočekivane rezilijentnosti čovjeka koji živi u teškim uvjetima.

Centar za razvoj i investicije provodi savjetovanja i edukativne radionice o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava iz svih dostupnih fondova. Kroz godine je izradio niz studija i izvještaja koji se odnose na procjenu iskorištenosti EU fondova za razvoj sredina sa značajnim udjelom pripadnika srpske nacionalne manjine i na unapređenje operativnih programa za nacionalne manjine. Fokus rada Centra na Baniji tokom 2021. bio je na provođenju savjetovanja nositelja poljoprivrednih gospodarstava stradalih u potresu oko prijava na natječaje 5.2.1. za obnovu poljoprivrednih gospodarstva. Centar će na Sajmu sudjelovati u informativnim savjetodavnim sesijama za poljoprivrednike i proizvođače.

Pravni odjel, čija je osnovna zadaća pružanje besplatne primarne pravne pomoć, kroz informativni kutak želi građanima Petrinje i Sisačko-moslavačke županije približiti rad svojih područnih ureda u Glini, Hrvatskoj Kostajnici i Petrinji kao i uredovne dane u Dvoru i Vrginmostu. Fokus rada na Baniji je olakšati pravni proces ostvarivanja prava na obnovu nakon potresa, kao i na svim drugim pravnim problemima građana Banije.

Posjetite nas do 21 sat na Regionalnom sajmu kulture razvojne suradnje!

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više