Novosti

Politika

Skup sjećanja na Kristalnu noć

Obilježavanje godišnjice Kristalne noći, na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, bit će održano u subotu, 9. studenog, u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu

Zgkit1l3t49fbebef337cnr59oo

Antifašistička liga Republike Hrvatske 9. studenog, na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, organizira Skup sjećanja na Kristalnu noć, odnosno na pogrom nad Židovima u Njemačkoj i Austriji koji se dogodio prije 81 godina. Kulturno-umjetnički program bit će održan u subotu, 9. studenog , na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, s početkom u 18 sati.

Organizatori pozivaju ‘na sjećanje i poštivanje dostojanstva žrtava nacističkog režima i svih kolaboracijskih režima, pa tako i ustaškog, kao i na jasnu osudu svega što je upravo hrvatska inačica nacizma značila.

Želimo podsjetiti na 9. studenog 1938. godine kada su Europa i svijet gotovo bez glasa promatrali početak svog kraja i sunovrat civilizacije. Činimo to ne samo zato što posljedice ovog povijesnog trenutka snosimo i danas već i zato što razumijemo trenutak u kojemu živimo. Svatko tko u ovom društvu ne razumije naš oprez i upozoravanje na fašizam pripada onima koji su Kristalnu noć prespavali’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više