Novosti

Kronika

Sedam medalja Osječko-baranjskoj županiji

Dodeljene nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2021": Dobitnik brončane povelje u kategoriji vinskog turizma je OPG Aleksandar Horvat (Vinarija Horvat) iz Kamenca, a Suncokret ruralnog turizma dobio je Seoski turizam Lacković iz Bilja

Large 2

Nagrađeni na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Cavtatu

U dvorani hotela Croatia u Cavtatu, 400 učesnika 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu prisustvovalo je 28. aprila svečanoj ceremoniji dodele nagrada "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2021". Ovo je događanje, koje se održava već deveti put, postalo tradicionalno. Iz godine u godinu otkriva svetu sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promoviše tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače i stvara nove proizvode ruralnog turizma.

Ove je godine prijavljeno 138 projekata i ocenjivačkoj komisiji nije bilo lako odabrati najbolje iz cele Hrvatske za prošlu godinu. Preduzetnici, obrtnici, udruženja, OPG-i, turističke zajednice te jedinice područne i lokalne samouprave takmičili su se u osam kategorija: turistička seljačka (porodična) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nosioci zaštićenih i marketinških oznaka.

Ukupno je dodeljeno 59 nagrada, zlatnih, srebrnih i brončanih povelja te posebnih priznanja, a tu su i tri šampionske titule. Osječko-baranjska županija ove je godine druga po broju nagrada, i vraća se sa sedam medalja u pet kategorija, a nekoliko nagrada završilo je i u Baranji. Dobitnik brončane povelje u kategoriji vinskog turizma je OPG Aleksandar Horvat (Vinarija Horvat) iz Kamenca, a Suncokret ruralnog turizma dobio je Seoski turizam Lacković iz Bilja. Veliki Zlatni suncokreti odlaze u Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku županiju i Primorsko-goransku županiju, a dobitnici su Restoran Crna svinja, Terra Negra Country Club iz Čepina, Domestic House Lola iz Vukovara i Hotel Village Balatura, Tribalj.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više