Novosti

Politika

Sačić prijeti Miloševiću zbog intervjua u Večernjem listu

Umirovljenog generala, zastupnika Hrvatskih suverenista, bivšeg deklariranog Jugoslavena i titoistu Željka Sačića zasmetao je intervju Borisa Miloševića u kojem se potpredsjednik Vlade založio za jednaka prava Hrvata i Srba, što je po Sačiću omalovažavanje svih hrvatskih žrtava i uvreda koja neće ostati bez odjeka

Large sacic foto

Željko Sačić (foto Davorin Višnjić/PIXSELL)

"Koliko cinizma, bešćutnosti, oholosti i osionosti" mora imati čovjek u sebi da kao deklarirani Jugoslaven, član Saveza komunista Jugoslavije, autor oda maršalu Titu i Jugoslaviji, a samim tim i sljedbenik ideje bratstva i jedinstva, preko noći okrene ploču i počne sve ono što mu je do jučer bilo sveto napadati jednako gordo kako je nekad iste te tekovine branio.

Riječ je, naravno, o umirovljenom generalu i saborskom zastupniku Hrvatskih suverenista Željku Sačiću. Valjda kako bi oprao vlastitu biografiju, ako već sa savješću nema problema, i u utorak je na Facebooku dužnu pažnju posvetio pranju samog sebe od prije 30 godina pa je žestoko nasrnuo na potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. U već uobičajeno pravopisno i gramatički zbrkanom statusu napao je Miloševića zbog intervjua koji je dao Večernjem listu. Naročito ga je zasmetao naslov teksta s portala Novosti, u kojem smo prenijeli dio intervjua, gdje Milošević kaže ovo: "Ako je dobro Srbinu u Hrvatskoj, onda Hrvatu ne može nikako biti loše".

Sačić je reagirao ovako. Izjavu prenosimo kako je napisana:

"Koliko cinizma, bešćutnosti, oholosti, osionosti , protuhrvatstva , odnosno , koliko beskonacne gluposti i necivilizirane drskosti treba posjedovati neki ( nazovi) politicar u Hrvatskoj, koji ce , nakon svega sto se ovdje, kod nas u Hrvatskoj događalo ( u okviru "Drzave SHS" , Kraljevine Jugoslavije, SFRJ, Jugoslavije) ( od 1914., 1918., 1928., 1929., 1941., 1945., 1971.,1991., 1995., 2001...sada 2021.g.) izjaviti ovu :

"AKO JE DOBRO SRBINU U HRVATSKOJ, ONDA HRVATU NE MOZE NIKAKO BITI LOSE !!??

Eto, ne samo da smo pali na dno, oni su sa ovim i "probili " samo dno. Dakle , i to je sluzbeno i formalnopravno moguce u Hrvatskoj, da nam se ( Hrvaticama i Hrvatima) s pozicije "potpredsjednika Vlade RH" , porucuje, kako je glavno mjerilo dobrog ( ili, "ne loseg") života Hrvata...(pazi sad)..stanje "politicke svijesti" i "zadovoljstvo " , udovoljavanje ( aboliranom) Srbinu u Hrvatskoj ??? Znaci, po njegovom, kvaliteta zivota svih ostalih, NESRBA u Hrvatskoj je nebitna, irelevantna??? Srbi , posebno abolirani, su opet ovdje najvazniji ??? Opet su oni "ugrozeni"???

Predsjednice Vlade g.PLENKOVICU čitate li ovo...s razumijevanjem ???

Moze li dalje i dublje protiv interesa hrvatskog naroda?

A da uzmete "kavu za van"..i odete, dok je jos vrijeme ??

Ovo je PRESTŔAŠNO, nepodnosljivo uvredljivo, omalovazavajuce za sve hrvatske ŽRTVE !!! I nece ostati bez odjeka !!!", zaprijetio je general u penziji.

Na kakav odjek to zastupnik misli, nije pojasnio. Za to su očito bili zaduženi komentatori ispod njegovog statusa koji su pisali takve gadosti da ih ovdje nema smisla prenositi.

Podsjetimo da je u listopadu novinar Novosti Hrvoje Šimičević  pronašao Sačeićev dosje iz vremena Jugoslavije, što je ovog danas žestokog antikomunistu očito jako pogodilo. Šimičević je, naime, napisao tekst u kojem je otkrio da je Sačić bio ne samo član Saveza komunista Jugoslavije, nego i deklarirani Jugoslaven koji je osamdesetih godina pisao ode maršalu Titu i tadašnjoj državi, dok danas drži tirade kao agresivni hrvatski nacionalist i proziva druge kao ‘komuniste’ i ‘Jugoslavene’.

Nakon otkrića Sačić se posuo pepelom pa opet preko Facebooka priznao da je, na žalost, bio član "te protuhrvatske komunisticke organizacije", pravdajući se da nije "radio ništa nemoralno, nečasno, protunarodno, samo učio, školovao se", da bi dalje promijenio ton i počeo vrijeđati novinare Novosti da su "bagra", "kukakvice bijedne", "podle udbaške", "gadovi zlobni", "kriminalni", "protuhrvatski", "gamad", "velikosrpske četničke Pupovčeve Novosti" pa opet bagra i tako dalje.

Drago nam je da nas i dalje čita. Ima razloga…

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više