Novosti

Društvo

Пoмoћ "нa рeвeрс"

Прeдузeтничкo-рaзвojни цeнтaр Oпштинe Eрдут пoљoприврeдницимa нуди нoву услугу, бeсплaтнo кoриштeњe oпрeмe зa узoркoвaњe тлa, мeрeњe влaгe зa житaрицe и oрaшaстe плoдoвe

Large informator pomo%c4%87  %c4%87irilica

Logo akcije

Iz Preduzetničko-razvojnog centra Opštine Erdut saopštili su da je u okviru Agro Hab-a, odnosno posebne jedinica koja je dodatno usmerena na rad u sektoru poljoprivrede, od 15. maja ove godine preduzetnicima – poljoprivrednicima dostupna nova usluga, koja se odnosi na besplatno korištenje opreme za uzorkovanje tla, merenje vlage za žitarice i orašaste plodove.

Novom organizacijom rada PORC-a, odnosno Lokalne razvojne agencije Opštine, formiran je Agro Hab, kao posebna jedinica koja je dodatno usmerena na rad u sektoru poljoprivrede. Njena primarna delatnost je unapređenje rada s poljoprivrednim proizvođačima kroz dodatno informisanje, organizaciju i provođenje edukacija, pomoć poljoprivrednicima prilikom izrađivanja obaveznih godišnjih evidencija, projektnih aplikacija za poljoprivrednike, pomoć kod apliciranja na posebne mere podrške u poljoprivredi te ostale aktivnosti u kojima je HUB servis lokalnim preduzetnicima.

Od spomenutog datuma, poljoprivrednici s područja Općine Erdut imaju mogućnost, da uz prethodno potpisivanje "reversa", iznajme opremu poput digitalnog merača vlage za žitarice i orašaste plodove, te sondu za uzorkovanje tla.

Cilj nabavke opreme je olakšavanje rada proizvođačima u onim periodima godine kada se navedena oprema najintenzivnije koristi, a potrebna je za prikupljanje informacija o stanju tla, ali i prinosa. Želja im je da Agro Haba bude svojevrstan servis za preduzetnike u poljoprivredi s područja ove jedinice lokalne samouprave, pa i šire.

- Na osnovu dosadašnjih iskustava i povratnih informacija, prepoznali smo potrebe s terena i krenuli u nabavku opreme koja je potrebna i frekventna u različitim periodima godine - rekao je Siniša Bulajić, dipl. ing. agr. iz Odeljenja za privredu i poljoprivredu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više