Novosti

Politika

Ploča u smeću 2

Nakon što je početkom jula u Varaždinu razbijena dvojezična ploča na sjedištu gradskog Vijeća srpske nacionalne manjine, u noći sa 1. na 2. septembra uništena je ploča županijskog vijeća koje se nalazi na istoj adresi

Blj9znzpnom2inyjcknr8y9381u

Nakon što je početkom jula u Varaždinu razbijena dvojezična ploča na sjedištu gradskog Vijeća srpske nacionalne manjine, u noći sa 1. na 2. septembra uništena je ploča županijskog vijeća koje se nalazi na istoj adresi.

- U subotu predvečer imali smo sastanak i ploča je bila na svom mjestu. Međutim, dan kasnije je nije bilo. Stigla je policija i izvršila uviđaj, a oštećena ploča je pronađena u dvorištu blizu kontejnera - rekao je za Novosti predsjednik gradskog VSNM-a Mile Sekulić.

Istog dana kad se saznalo za novi vandalizam, predsjednik županijskog vijeća Milan Mirčetić o svemu je obavijestio župana i predsjednike ogranaka svih stranaka koje djeluju u županiji.

- Rekao sam im što se dogodilo i oni su taj čin osudili - rekao je za Novosti Mirčetić koji je u ponedjeljak podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinioca zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Kako kaže, pratit će razvoj situacije.

- Nakon što je razbijena ploča na sjedištu gradskog vijeća, početkom avgusta postavljena je nova, a župan je obećao postavljanje nove ploče za županijsko vijeće, kaže Mirčetić, ističući da je o svemu obaviješten i SNV.

Mediji za sada nisu izvijestili o događaju, a policija još nije našla počinioce ni za uništenje prve ploče. Sekulić u svom uredu povremeno prima neugodne telefonske pozive sa psovkama, ali i Sekulić i Mirčetić ističu da je riječ o djelima pojedinaca koja nailaze na osudu većine.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više